Melyik program tudja kizárni a bad sectort hogy a vínyó azt a sectort ne használja?
A terminológiai tévedés igaz lehet, tényleg nem olvastam utána. Ez viszont csak terminológia, tényleg az a szükséges eljárás, amit javasoltam, mert ilyenkor cseréli ki a lemez a hibás szektorokat tartalék szektorokra. Ha más a neve, akkor más a neve, ezen nem veszünk össze.
A levegős dologgal kapcsolatban új dolgot tanultam. Viszont ha a szellőzőn keresztül valahogy por/víz került bele, akkor meg is van a hiba oka.
Hogy van-e olyan okos, hogy ne írjon a rossz szektorba? Nos, ehhez először is tudnia kell, hogy melyik szektor rossz. Ehhez pedig írni/olvasni kell. Mivel az oprendszer már előbb letilt(hat)ja a hibásnak vélt szektort, magának a hardvernek gőze sincs semmiről. Ezért kell a nullázás, és ezért a fő oprendszertől (és fájlrendszertől és partíciótól) függetlenül. Ha csak az oprendszer szintjén van letiltva a szektor, akkor gyorsformázás/particionálás esetén ez az információ elveszhet.
Csere. Ha ilyen tempóban szaporodik a hibás szektor, nem értem miért akartad a hdd-t megmenteni.
Egyébként is erősen szektorhibás hdd-vel dolgozni csak kínlódás, nem beszélve arról hogy az adatok is sérül(het)nek.
Szólj a szüleidnek ha nincs rá pénzed, hogy gáz van és ezt már cserélni kell. Többit megoldják ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!