Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik program tudja kizárni...

Melyik program tudja kizárni a bad sectort hogy a vínyó azt a sectort ne használja?

Figyelt kérdés
Adott egy maxtor 6y060l0 915 hibás szektor van rajta sentinel szerint , hdd regenerator szerint meg 4 milyen progi javítaná ki vagy zárná ki a hibás szektorokat?
2012. márc. 3. 15:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A terminológiai tévedés igaz lehet, tényleg nem olvastam utána. Ez viszont csak terminológia, tényleg az a szükséges eljárás, amit javasoltam, mert ilyenkor cseréli ki a lemez a hibás szektorokat tartalék szektorokra. Ha más a neve, akkor más a neve, ezen nem veszünk össze.

A levegős dologgal kapcsolatban új dolgot tanultam. Viszont ha a szellőzőn keresztül valahogy por/víz került bele, akkor meg is van a hiba oka.

Hogy van-e olyan okos, hogy ne írjon a rossz szektorba? Nos, ehhez először is tudnia kell, hogy melyik szektor rossz. Ehhez pedig írni/olvasni kell. Mivel az oprendszer már előbb letilt(hat)ja a hibásnak vélt szektort, magának a hardvernek gőze sincs semmiről. Ezért kell a nullázás, és ezért a fő oprendszertől (és fájlrendszertől és partíciótól) függetlenül. Ha csak az oprendszer szintjén van letiltva a szektor, akkor gyorsformázás/particionálás esetén ez az információ elveszhet.

2012. márc. 3. 19:32
 12/16 anonim ***** válasza:
Lassan minden fontos dolgot összeszedünk a kérdezőnek...
2012. márc. 3. 19:36
 13/16 A kérdező kommentje:
igazatok van ebből csere lessz , most nézem a sentinelt és kiirta hogy 0% kondíció 2319 hibás szektor , szerintem is a fejjel van valami gond , azért köszi a válaszokat
2012. márc. 4. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Csere. Ha ilyen tempóban szaporodik a hibás szektor, nem értem miért akartad a hdd-t megmenteni.

Egyébként is erősen szektorhibás hdd-vel dolgozni csak kínlódás, nem beszélve arról hogy az adatok is sérül(het)nek.

Szólj a szüleidnek ha nincs rá pénzed, hogy gáz van és ezt már cserélni kell. Többit megoldják ők.

2013. dec. 11. 03:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Előzőhöz.

Idesüss :D

[link]

2013. dec. 11. 03:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Már a vinyó rég nincs szolgálatban mg az nap kivettem a gépből és elraktam a fiókba alkatrésznek . Helyette egy 160 gigás wd caviar blue-t használok ami kiválló állapotba van a mai napig :D Az előzőnek meg üzenem brutális az a kép ! :D
2014. jan. 12. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!