Miért adnak meg ekkora tápigényt a VGA-knál, ha a TDP-jük általában meg se közelíti az értékét?
Vegyük például az EVGA GTX 560-at:
Azt írják, hogy legalább egy 450W-os tápnak kell lennie a gépben, de a TDP-je az csak 170W. Az oké, hogy ott a CPU és az alaplap mellette amik viszonylag sokat esznek, de ha összeadjuk a hardverek TDP-it, akkor se fogjuk megkapni a minimum tápegység teljesítményét... Szóval nem értem ezt az egészet, hogy miért írnak ekkora tápigényt...
Lehet, sőt szerintem biztos, hogy tévedek, szóval ha tévedek, akkor legyetek szívesek kijavítani!
Bocs! A te tápoddal semmi baj. Jó kis táp az. Én az előző hozzászólóra reagáltam.
Hogy neked is válaszoljak:
Vettem egy teljesítménymérőt, amit a konnektorba kell dugni, abba megy a számítógép dugója. i3-540,5770 párossal Crysis közben sem mértem 220wattnál többet. Pedig az 5770 dobozára rá volt írva a min. 450W! Ezért vettem új tápot!
A régi egy 420W M-tech volt, az új egy 500W Deer.
Cseberből vederbe, mi? Szó, mi szó kb. egy évig rendesen kiszolgálta a Deer is a rendszert. Végül tavaly karácsonyra,hallgatva sok jó fórumozó tanácsára megleptem magam és gépemet egy CTG-550-80P-vel. Itt a vége, fuss el véle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!