Hogy hal meg egy SSD?
Ez a réma engem is érdekelt ezért (még régebben) utánna olvastam,rengeteg tesztet néztem..
Az SSD-k nagyrésze akár napi 50 GB adat írás is ~10 évig bírja,de idézek egy prohardveres tesztből:
"az általunk használt SSD 3 hónap használat után kb. 1100 GB-nyi írást rögzített, ez felszorozva 1,25-tel 1375 GB 3 hónapra levetítve, ami kb. 5,5 TB évente. 190 TB-tal számolva ez azt jelenti, hogy kb. 34,5 évet bír majd az SSD, de ha ennek a felhasználónak megelőlegezünk napi 30 GB-írást (15 GB helyett) még akkor is 17 évről van szó, és ez már tényleg közelít az elképzelhető legrosszabb eshetőséghez... Hol lesznek a mai hardverek 17 év múlva? Sehol..."
A "meghalás" része pedig olyan, hogy íráskor hibák lépnek fel, az egyes szektorok, blokkok sérülnek, nem lehet őket majd írni, stb...
Az előzőnek igaza van, ha nagyon félted, akkor ritkán írd, inkább csak olvasd az adatokat, de tényleg sokáig bírják.
(Bár én inkább a hagyományosakat fogom venni továbbra is, a mérete fontosabb, mint az a pár másodperc gyorsaság nekem... :) )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!