Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan jumpereljem?

Hogyan jumpereljem?

Figyelt kérdés
Van a gépemben egy SATA 2 Es Wiynó , azon van az OP. meg minden , de most kaptam egy ATA-s winyót.(Az alaplap 1db ATA-t támogat). A Sata 2 es winyón van C,D,E, ÉS ezt az ATA-s winyót akkarom egy F:re és ott lehessen elérni az ATA-s winyót. Kérdéseim : 1. ATA-son van rajta egy Windows Vista, hogy tudom leformázni? 2. Hogy jumpereljem be az ATA-s winyót?
2012. febr. 27. 13:54
 1/10 A kérdező kommentje:

Winyón ez van :::.:

J50,J48,J46,J44,J42

J50 = DS (Master)

J48 = CS Enabled

J46 = Cap Limit

No Jumper = DS (Slave)

2012. febr. 27. 13:56
 2/10 I(L)TECHNO ***** válasza:
Pontosabban az véletlenül nem egy IDE-ATA vinyó a jó régi szalagkábellel?.mert ha igen akkor nem muszáj jumperelni..vagyis igazából Nem létszükséglet..De ha már jumperelni akarsz, akkor a J50-es verziót azaz MASTER-t ajánlom. Igazából az IDE-s ágon csak az az egy merevlemez található, így nem ütközik a SATA-s vinyókkal. Ha ez megtörtént akkor indítás után felismeri természetesen a BIOS is meg az oprendszer is..automatikusan kap egy Meghajtó betűjelet...valszeg F: ..és már tudsz rendelkezni vele..Vannak jó kis programok merevlemezek formázására..én mondjuk az EASES Partition Manager-t használom ilyenekre..Teljesen free a Home verzió, ami sztem bőven elég és letölthető a saját honlapjáról: [link]
2012. febr. 27. 14:33
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. De az a vinyó:) Most no jumperrel bekötöttem , F: A DVD meghajtóm , és G re adta neki , de ha megakarom nyitni aztirja tegyem be a cd-t... Mi lehet a gond?
2012. febr. 27. 15:30
 4/10 A kérdező kommentje:

Megprobáltam mindenféle jumpert , és fel se ismeri , nem is mutatja:(

Ha nincs jumper akkor meghajtót mutat:S Ötlet?

2012. febr. 27. 17:18
 5/10 I(L)TECHNO ***** válasza:
Áháá..éértem szóval egy szalagkábelen van egyszerre a vinyód is meg a dvd meghajtó is??...hát nem szerencsés..Próbáld meg azt, hogy a DVD-n lévő jumpereket úgy állítod be hogy SLAVE legyen...a vinyón meg MASTER..Az a J50 vagy mi..mennie kell.
2012. febr. 28. 00:54
 6/10 I(L)TECHNO ***** válasza:
vagy ha igy nem megy, akkor fordítva, tehát a dvd meghajtó legyen a master és a vinyó meg a slave..fontos hogy ne egyezzen a prioritás(master, slave) mert ütközések jönnek létre, aminek következtében "veszekszik" egymással a két eszköz :)
2012. febr. 28. 00:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem:) Van egy Gigabyte EP35. Van rajta ATA , meg SATA port is. Van egy SATA winyóm ,ami az elsődleges , arról bootol meg minden , és van egy SATA-s DVD meghajtó. Majd külöm van egy port , ahova ilyen kábellel ( [link] bekötöm a winyót (pont ilyen: [link] kötök rá]és nemjó. Kiprobáltam J50 ben és J48 ban , de nemismeri fel a gép , NOjumper nél pedig meghajtóként észleli. :/
2012. febr. 28. 18:19
 8/10 I(L)TECHNO ***** válasza:
Úúú..mondjuk nekem is hasonló korú lapom van és úgyanúgy van egy SATA-s vinyóm..és egy SATA-s DVD-m..és egy korábbi gépből Egy IDE-ATA-s vinycsi..mint neked..csak nekem 320 GB os..meg volt még egy máésik IDE-s is..amikor a szalagkábelre kötöttem a kettőt akkor állandóan kékhalálozott a Windows..anmint csak egy vinyt hagytam bedugva akkor működött..amúgy nekem hogy használni tudjam az IDE-s vinyót..engedélyeznem kellett a BIOSban a hozzá tartozó részt..nekem ez a CHipset részen belül a J-Micron eSATA/PATA Controller engedélyezésével működött.sztem keress valami ilyet teis....amíg én nem engedélyeztem, a windowsban meg se jelent :D..
2012. febr. 28. 20:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Bazzeg mekkora király vagy:D Sikerült :D Biosba állitgattam a dolgokat egyből felismerte, áthúzom az adatokat és már formázom is:)

Am igen , nálam is ez a helyzet:D

Köszönöm szépen a segitséged:)

2012. febr. 28. 21:04
 10/10 I(L)TECHNO ***** válasza:
örültem, hogy segíthettem :)
2012. márc. 3. 15:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!