Hogyan Tuningolhatom ezeket?
Egy dologra kiváncsi vagyok hogy hogyan tudnám feldobni a tesóm gépét egy kicsit :)
A Konfigja:
Alaplap: Asrock 1600 4Core Glan
processzor: Intel Pentium E5300 Dual Core 2600 Mhz 2 Mb Cache
Videókártya: (Sapphire Radeon HD4650 1GB 128bit) Még csak lesz majd neki :)
Ram: 2x1 GB DDR2 Kingmax 800 Mhz Memória dual kitbe
Tápegység: chieftec 500w
Winchester: 80 Gb Samsunk Sata
Dvd Író LG
Ház: XDL Happy 5B
Arra lennék kiváncsi hogy a processzort pl ezzel a hütéssel meddig tudnám felhuzni?
És a ramot hogy tudnám beállitani neki hogy effektiv 800 Mhz órajellel menjen
ram ot ne piszkáld
gyári cpu hütö van rajta?
Biosban tudod, apránként húzd és nézd a höfokokat
most menyi höfokja van?
Speccy mit ir ki öszes höfokot ird le ugy 5-10 perc bekapcsolás után legalább
aztán futas valami játékot hogy utána hogy változot
szóval normális adatok kelenénekv nem temp1 30fok stb
hanem Speccy kiirja hogy
Cpu processzor magonként
alaplap chipset
merevlemez hdd
videokártya vga
meg ha mást akor azt is
Hogy jön egy majd 10ezres hüţö a 3000 alatiakhoz?
egyértelmüen a thermaltake lene jó persze gondolom drága nem?
a másik ketö kb. gyári hütö szintjén lehet
pc házon van hütö? há nincs nem ártana a cpu közelébe tened majd egyet legalább 500 ft körül is van ház hütö
amugy a 4650 hez sem kell tuningolni a proceszort kitudja használni
3000 alati hüţövel meg nem fogsz GHz eket húzni rajta
és igazán anak se lene látványos eredménye
Hát a házban van két gyári ventilátor ami világit de jól is hüt meg a ház is jól szellözik a hütöket meg még régebben én vettem használtan :)
megpróbálom majd a ramhoz miért ne nyúljak pedig 800 Mhz-et bir mert annyi is van rá irva de csak 337 Mhz-en fut :(
amugy használtan menyiért veszitek?
mert újonan nagyon nem éri meg
DDR2 es videokártyát ne vegyetek de 3 as változata is gyenge
pár ezerel drágában már tudtok veni pl HD5570 DDR5 öst söt szerintem még ilyen árban is (14ezer) vagy netán olcsóban is használtan
512MB video ram miat ne agódjatok jobb választás mińt egy elavult 4650 es
viszont ha AGP s akor nem szóltam... de csak nem AGP ? s vga kell? megnézem alaplapot...
Akkor elöte probálkoz BIOS Setup Default al
337?:S 380 körülin kéne legaláb lenie persze lehet az alaplap tudja álítgatni most nézem meg milyen is ez az alaplap
ram ot nem kel piszkálni
ha huzod procit majd hozá igazodik ha kell.
Háth felhuztam 200 Mhz-et rajta igy most 2830 Mhz-en fut 6-13x szorzóval elinditottam a cod blac Opsot közepesen és 38 C Fokig ment fel a gyári hütöjével és hagytam járatni is de nem ment feljebb Ezt a procit meddig lehetne érdemes felhuzni ha átcserélném a gyári hütést erre a hütésre:
?
Akor jól szelözhet ház
de akor hogy lesz ez?
infok kelenének
mivel elentmondásos a cpu hütö is
és videokártya menyiért lesz? használtan?
ha jâtékra kell gép inkább jó videokártyára költsetek nem rossz az a proceszor nem kel nyüstölni
hol mutasa ezt a 337mhz ram speed et? és csak ezt mutasa? Mivel egy 800mhz es ram 400mhz alat megy nekem is ilyen és etöl még nem lasu a gép
Az normális
viszont most milyen videokártya van bene?
csak cod okal játszanátok rajta? mivel azok nem nagy igényüek
de értsd meg játékra nem egy türhetö procit kel nyúzni hanem egy jó videokártya kel a gépbe és kész is
proceszor az munkára kel
pl. tömörítesz videoţ konvertálsz, mérnöki számítâsok:p
szóval?
jó szép az a thermaltake de drága is persze megérheti de minek? gondolom talán 1gh et ráhúzhatnál ugy 3.6ghz en mene
de szórzotáral lehet csak? vagy tudod korlátlan? mármint csak azért hogy tudod e húzni vagy majd megál valahol hiába birná hütés
szóval na és igazából játéknál nem vénél észre semit föleg ha egy nagyon gyenge videokártyát vészel
ha a cpu hütö árát a vga árhoz hozáteszed
már 24ezer ft od van vga ra majdnem enyiért már lehet szépeket veni
hd6750 pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!