Ház ventillátor csapágyazása (?! )
Hi!
Olvasgattam kicsit és hűtőt szeretnék berakni ebbe:
olvastam PH!-n hogy :
"A ventilátor másik érdekessége az SSO (self-stabilising oil pressure, önszabályozó olajnyomásos) csapágy. Alapvetően egy siklócsapágyról van szó, amely az olaj felületi feszültségét kihasználva siklik. Ez a siklás viszont nem alakul ki azonnal, a mozgás kezdetekor. Ilyenkor mágneses tér segíti a stabilabb futást, ami kisebb kopáshoz, vibrációhoz és zajhoz vezet. Az SSO csapágy halkabb a normál csúszónál és kevésbé kopik a golyósnál, de valamivel drágább náluk."
forrás:
igen ez Processzor hűtő de a csapágyazása megegyezik ezzel a rendszerhűtővel:
Nos ugye ez mind szép és jó hogy halk alig kopig és kezdetben mágnes aztán majd siklik az olajon a ventillátor és nem olyan mint a golyós.
Olvastam még régebben van olyan fajta csapágyazás amely kezdetben olyan mint a többi de később kopás hatására hangos lesz azt tippelem hogy ez a golyós
Nos ugye a HAF 912 Plusba bevan építve pár venti
ezeknek a csapágyazása Sleeve
Van továbbá Long life sleeve
ez a long life sleeve mennyivel hosszab mint a sima sleeve
amugy a 20cm es venti az a Mega flow 20cm
Az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne lecserélni SSO csapágyasra a ventiket vagy jó lesz a Sleeve vagy inkább Long Life sleeve?
A golyósról vélemények?
Mint mondtam szerintem a golyós 1 idő utábn hanbgosabb lesz 1-5 DB vel kopástól föggően de ne mbiztos szoval a másik kérdés:
Cseréljem-e a beépített ventiket vagy nem lesz hangos kopás után sem(jelentősen)
vagy esetleg ráér lecserélni akkor majd ha elkoptak?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!