Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csinálja ezt a Maxtor...

Miért csinálja ezt a Maxtor 4r080l0 hdd-m?

Figyelt kérdés

80Gb. Szóval. Kaptam egy gépet(használt) amibe raktunk egy 40gigás maxtor vinyót elsődleges vinyónak, amin van az xp, a másik tároló. DE... amikor valamit mozgatok a kérdésben megjelenített hdd-re(ami nem elsődleges), akkor: akad az egerem, fagyadozik a gép. Ezután szedtem egy hard disk sentinel-t, ami megmondta, hogy :

A lemez felületén található 497 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.

A lemez felületén található 20 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).

Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.

Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

Szóval ezután keresgéltem, majd ráakadtam egy hdd regeneratorra, amit futtatni akartam, de 2% volt 11 perc... inkább hanyagoltam, de mivel én csóró gépecskémmel szeretném jobban élvezni az elférhetőséget, ezért valamit ki kellene találnom, hogy legalább kis ideig jó legyen.

ÖtLeTeK? :/

2012. febr. 20. 13:50
 1/8 anonim ***** válasza:

A vinyók méretéből ítélve már elég régiek lehetnek, így aztán ne csodálkozz, ha lassan haldokolnak.

A HDD Regenerator csodát nem képes tenni, fizikai sérüléseket szoftveresen nem lehet javítani.

Véleményem szerint "csóró" gépecskédbe egy új vinyót kell venni (használtat nem érdemes) és pechedre a thaiföldi árvíz következményeként most jelentősen magasabb a HDD-k ára.

2012. febr. 20. 14:00
 2/8 anonim ***** válasza:
A sebesség és a kondícióról leírtak nem feltétlen függenek össze. Ha akad az egér, meg ilyenek, akkor csak arra tudok gondolni, hogy a lemez PIO módban megy UDMA helyett. Nézd végig az IDE vezérlőket az eszközkezelőben, és szükség esetén állítsd át UDMA-ra.
2012. febr. 20. 14:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Hogyan tudom átállítani ?
2012. febr. 20. 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Eszközkezelő -> IDE/ATAPI vezérlők -> Elsődleges/másodlagos/blablabla csatorna

Duplaklikk egyenként az összesre, és az advanced fülön megnézed, hogy hogy van beállítva. Harapni nem harap, olvasni tudsz (elvileg), nem értem, hogy hol a probléma.

2012. febr. 20. 14:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Az elsődleges PIO, a másodlagos pedig UDMA
2012. febr. 20. 14:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindegyiknél UDMA, kivéve az elsődleges cuccosnál az 1-es számú eszköz PIO
2012. febr. 20. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:

És az konkrétan melyik vinyó/CD? Melyiket kötötted az 1/1-re (primary master)?

Norméális esetben mindegyiknek UDMA-n kéne lenni. Át tudod állítani?

2012. febr. 20. 15:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Kérek valakit, üzit írjon, és adok neki Team viewer (7) hozzáférést, hogy nézze meg. Én sajna összekeveredek benne. :/
2012. febr. 20. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!