Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most akkor mi, mivel egyenlő?...

Most akkor mi, mivel egyenlő? (Számítógépekről van szó, bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Van olyan hogy Core 2 DUO, van olyan hogy Dual Core, na most az igazi kérdésem az lenne, hogy akkor melyik a kétmagos?Melyiket nevezzük 2 magos gépnek? segítsetek pc zsenik.
2012. febr. 18. 14:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Csak ennyit árulnak el a hírdetésben? Ki a gyártó? AMD vagy Intel? Alaplap?
2012. febr. 18. 15:12
 12/35 A kérdező kommentje:
Na jó úgy látom, jobban ki kell fejeznem magam,mindjárt megfogalmazom úgy ahogy még eddig ,nem. most írom éppen pill
2012. febr. 18. 15:12
 13/35 A kérdező kommentje:

Én csak azt szeretném tudni hogy ha van egy gép ami 2 magosnak van hirdetve,akkor ez azt foglalja magában,hogy

a. 1 db két magos processzor megy bele mivel csak 1db proci foglalattal rendelkezik

b. 2 db 2 magos proci megy bele,mert 2 db processzor foglalattal rendelkezik

Nos írta egyikőtök hogy a 2 db kétmagos processzor foglalatú alaplapok azok szerver alaplapok.Na most ez mindenképpen csak szerver alaplap lehet vagy csak általában az ilyenek szerver gépek?"

Tehát vegyétek figyelembe eddig két megválaszolandó kérdést tettem föl.

Ez a hirdetés úgy van hirdetve hogy Dell Optiplex Kétmagos számítógép 2x2800Mhz.Akkor ezekszerint 2 darab 2 magos processzor foglalat van benne ugye? 2db 2800as proci van benne amelyek kétmagosak jól elmélkedem?

A negyedik kérdésem az lenne hogy a másik számítógép úgy van meg hirdetve hogy A gépem p4-es, 775-ös alaplap pentium 3gigás procival 2m cash. Akkor ebbe csak egy darab 2 magos processzor foglalat van? Vagy úgy kell ezt elemezni hogy egy darab sima processzor foglalat ami támogatja a kétmagosokat?

Az ötödik kérdésem az lenne hogy ebbe a gépbe amire a 2m cash van értve, ez csak is egy proci foglalatos vagy kettő darab attól függetlenül hogy egy 3 gigás proci van benne?

Ne vegyétek flegmázásnak de tényleg köszönöm az eddigi segítőkészségeteket is, de most erre írjatok,mert nagyon kuka vagyok ezekhez.

2012. febr. 18. 15:20
 14/35 anonim ***** válasza:

"a. 1 db két magos processzor megy bele mivel csak 1db proci foglalattal rendelkezik

b. 2 db 2 magos proci megy bele,mert 2 db processzor foglalattal rendelkezik

"

Első.

"Nos írta egyikőtök hogy a 2 db kétmagos processzor foglalatú alaplapok azok szerver alaplapok.Na most ez mindenképpen csak szerver alaplap lehet vagy csak általában az ilyenek szerver gépek?" "

2 procis gépek (nem 2 magosok) szerverekben vannak.

Ez a hirdetés úgy van hirdetve hogy Dell Optiplex Kétmagos számítógép 2x2800Mhz.Akkor ezekszerint 2 darab 2 magos processzor foglalat van benne ugye? 2db 2800as proci van benne amelyek kétmagosak jól elmélkedem?

Nem. 2X2800 MHz vagyis kétmagos, 2,8GHz-s proci, aminek mindkettő magja 2800MHz-es. (de nem 5600MHz, nem adódik össze)

Írtad hogy P4. Nincs 2 magos Pentium4, az Hyperthreading lehet, ami csak szoftveresen 2 mag. P4 az egymagos.

"A negyedik kérdésem az lenne hogy a másik számítógép úgy van meg hirdetve hogy A gépem p4-es, 775-ös alaplap pentium 3gigás procival 2m cash. Akkor ebbe csak egy darab 2 magos processzor foglalat van? Vagy úgy kell ezt elemezni hogy egy darab sima processzor foglalat ami támogatja a kétmagosokat?"

"Az ötödik kérdésem az lenne hogy ebbe a gépbe amire a 2m cash van értve, ez csak is egy proci foglalatos vagy kettő darab attól függetlenül hogy egy 3 gigás proci van benne? ""

Ebben 1 foglalat van. 2MB Cache a prociban van. Lehet egy prociban 4MB és 12MB Cache is a magoktól függetlenül.

2012. febr. 18. 15:29
 15/35 A kérdező kommentje:
Az utolsó válasz adónak is nagyon köszönöm még egyszer, most már tiszta... szó szerint ezeket most megtanultam, de még vissza térnék az utolsóra.Amiről utóljára beszéltam az a 2M cash , az nem kétmagos foglalat?csak sima proci?
2012. febr. 18. 15:34
 16/35 A kérdező kommentje:
sima proci helyett a kérdés végére sima proci foglalatot akartam írni"... tehát?
2012. febr. 18. 15:41
 17/35 anonim ***** válasza:
Egy foglalat. Egy proci. A prociban 2MB Cache.
2012. febr. 18. 15:42
 18/35 A kérdező kommentje:
Alex 1111 nem akarok az agyadra menni,értem hogy annyi van a prociban amit írsz,meg hogy egy proci, de ez az "egy proci" kétmagos? vagy csak egy magos? és ez a processzor foglalat támogatja a 2 magos procikat még ha ez nem is 2 magos proci?
2012. febr. 18. 15:45
 19/35 anonim ***** válasza:

Ha Pentium 4, akkor egymagos.

LGA775 támogatja a 4 magos Core 2 Quad processzorokat is.

2012. febr. 18. 15:49
 20/35 A kérdező kommentje:

Na most... ti melyiket vennétek meg? Ez a fő kérdés...

A.) Dell Optiplex Kétmagos számítógép 2x2800Mhz,1 Gb DDR2 Rammal,40 Gb Sata Hdd,DVD-vel

B.)gépem p4-es, 775-ös alaplap pentium 3gigás procival 2m cash. 2gb ram ddr2-es,dvd író, pci expressz 256 vga kari,szép házban

Mindkettő 25.000 forint.

Vagy szükséges képet is beillesztenem?

2012. febr. 18. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!