"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"-mi lehet a baj?
Bekapcsolom a gépet,fel se áll a rendszer de már akkor újraindul.Mikor újra bekapcsolna ezt írja ki.
Mielőtt valaki lefordítaná nekem a szöveget,tudom mit jelent,tudok angolul,a hiba okára lennék kíváncsi.Nem régiben elromlott a videokártya hűtés úgyhogy -tudom hogy elég hentes módszer-de most a gépház hátsó részénél lévő ventillátor van leszedve és alulról ráírányítva a videokártyára.
Nem lehet hogy ezzel van összefüggésben?
köszi a válaszokat előre is!
Itt most vagy a vinyó halt be vagy vmi felülírta az MBR-t.
Próbáld a windows telepítő CD/DVD-vel javítani. Hátha összejön.
az a baja, hogy azok a meghajtók, amik a BIOS-ban be vannak sorban állítva, mint elsőlegeges-, másodlagos-, sokadlagos bootmeghajtók, na közülük egyik sem boot-képes. Magyarán, ha a bootsorrended HHD0-CDROM-(bármiegyéb), akkor először a HDD-n keres bootolásra alkalmas adatokat, ha ott nincs, jön a CDROM, ha azon sincs, akkor a többi, ami be van állítva.
Vagy károsodott a merevlemezed MBR-je, ahogy írták. CDROM bootold be, vagy USB-ről (ha képes rá a BIOS-od), aztán nézd meg valami HDD elemzővel, hogy nem-e az utolsókat rúgja a vinyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!