Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért rezonál a gépem?

Miért rezonál a gépem?

Figyelt kérdés

Hozzáérek abbahagyja hozzáérek megint akkor vissza tér.

Van egy + venti a gépembe 4 csavar helyett 3-al van csak rögzitve estleg az a baj?

Vagy az hogy szönyegen van a ház és nincs lába?

2012. febr. 15. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát biztos hogy a ventillátor

húzd meg a csavarokat

de az is lehet hogy "csapágyas" valamelyik

2012. febr. 15. 17:41
 2/10 2xSü ***** válasza:

A csavar hiánya okozhatja. Esetleg kémleld ki, hogy pontosan honnan jön a hang. Nézd meg, hogy minden csavar meg van-e húzva rendesen. Nézd meg, hogy nincs-e valamilyen alkatrész, ami „lötyög”. Nézd meg, hogy nincsenek-e túl közel a szabadon lógó kábelek, használatlan csatlakozók valamihez, amihez hozzá tudnának érni.

Ha csak kicsit érsz a házhoz – nem mozdítasz rajta nagyot, nem nagy erővel érsz hozzá –, akkor gyanítom, hogy a ház oldalát rögzítő csavarok túl lazák, vagy nem passzentos a ház oldala.

A szőnyeg nem okozhat gondot. Az nem erősíti, hanem pont, hogy csökkentené a rezonálást.

2012. febr. 15. 17:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Pontosan mi rezonál?

Ha a gépház oldala húzd meg a csavarokat lehet kilazultak.

Ha valami olcsóbb ház akkor ne várd, hogy csendes legyen sosem lesz.

A plusz egy venti három csavarral nem igen gond de egy csavar azért nem ártana.

Az,hogy nincs lába és szőnyegen van csökkenti a rezonálást tehát ha nem azon lenne megőrülnél olyan hangja lenne (tapasztalat csak én nem jutottam odáig, hogy megőrüljek előbb cseréltem, le a házat.)

De mivel néha elmúlik szerintem csak lazák a csavarok(Ez nem feltétlen jelenti a külső csavarokat a belsőkre is gondolok.).

2012. febr. 15. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem kiszáradt valamelyik ventilátor. Ha nem a processzoré (!) csinálja, akkor vedd ki, és hátul az állórészen van egy kis matrica -az mögött van a tengely-, azt húzd le és csöpögtess egy nagyon kevés olajat (pl.WD-40) mögé. Valószínű az rángatja a gépházat, mert csavar nélkül is ki van centrírozva ventilátor, tehát semmiképp nem rángathatna olyan látványosan...
2012. febr. 15. 17:59
 5/10 A kérdező kommentje:

szétszedtem mindent meghúztam, volt ami ki volt lazulva betettem a negyedik csavart de az eredmény 0

de akkor mulik ha a háznak a tetejét a nagyon felém eső részen lenyomom akkor elmulik

illetve ha kicsit jobbra döntöm

2012. febr. 15. 18:15
 6/10 A kérdező kommentje:
azt a + ventit nem szándékozom kiszedni most szenvedtem bele 5x (mostmár rendesen) :)
2012. febr. 15. 18:22
 7/10 waland ***** válasza:
Próbáld meg, hogy egyesével megállítod valami puhával egy pillanatra a ventiket (pl. ceruza radíros vége) és figyeled, hogy melyik felpörgésekor kezd el rázni. De semmiképp se tartsd őket fel sokáig, mert leéghetnek, épp csak egy pillanatra. Valószínű tényleg valamelyik elfáradt, de ez csak próbálgatva derül ki.
2012. febr. 15. 21:53
 8/10 A kérdező kommentje:

oké köszi a válaszokat :)

de a procié biztos nem mert új, illetve a régi procinál probáltam a megállítást de ahogy megállt piggyegni kezdett

2012. febr. 16. 13:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért kezdet pittyegni mert érzékeli a procihűtőt az enyém is ilyen csak ez rögtön újraindul és kiírja hogy nincs cpu cooler nem pittyeg XD!
2012. febr. 16. 15:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha leesik a CPU hűtő fordulatszáma automatikusan beindul a riasztás hogy nehogy szénnéégjen a proci :)
2012. febr. 16. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!