Melyik lesz az alapértelmezett rendszerem, a Win7 vagy az XP?
Na most ez jó hosszú magyarázatra szorul. Tehát arról van szó, hogy az eddig használt számítógépemben lévő vinyón volt feltelepítve két külön partíción egy XP és egy alapértelmezett Win7, mindkettőre szükségem van. Először volt az XP telepítve, majd utána a 7, mert fordított sorrendben az xp lett az alapértelmezett és az nekem nem jó. Tökéletesen működik így, indításnál megkérdezi, hogy melyik rendszert akarom indítani, ha nem nyomok semmit megy a Win7-re. Most viszont lesz egy SSD-m, amire menne a Win7 alapértelmezetten és a HDD-n lenne az XP. Viszont az SSD telepítést először kéne megcsinálni, lehúzott HDD-vel, hogy a rendszerem teljes mértékben az SSD beállításaira álljon rá. Ez eddig oké, de hogyha visszateszem a HDD-t és telepítem az XP-t, lehet, hogy az felülírja a Win7 elsődlegességét? Ebben az esetben, hogy tudom újra alapértelmezett (tehát alapból elinduló) rendszerré tenni a 7-et? És hogy fog működni a rendszer kiválasztása, ugyanúgy kérdés lesz mint az egy vinyós verziónál, vagy boot-menüben kell kiválasztani az indítani kívánt rendszert? Nekem az lenne jó, ha alapból a Win7 indulna az xp meg csak ha éppen kell.
Sürgős lenne és fontos, mert mindjárt érkezik az SSD! Köszönöm szépen előre is!
Wemsical-nak: Akkor pont a lényege veszne el az SSD-nek, a gyors rendszer.
10-esnek: Köszönöm a linket, nekem egyenlőre kicsit kínai, de ha szükséges lesz, alkalmasnak tartom magam felnőni a feladathoz.
De lehet, hogy nem kell külön beavatkozás: Ha az általad leírt módon telepítem fel a két rendszert és a Win7 az alapértelmezett, akkor a bootmenübe belépve (eddigi Gigabyte alaplapom esetén ez F12-nyomás volt, most ASUS lesz, annál nem tudom) nem lehet a másik vinyóra, tehát XP-re kérni a bootolást? Természetesen úgy, hogy csak akkor bootoljon onnan, ne mindig. Ez nem lehetséges? Vagy alaplap és bootmenü kérdése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!