2x2 vagy 1x4 GB memóriát vegyek?
Ha 2 slot van akkor 2x2 vagy 2x4.
"A memóriák sebességének növelése érdekében gyakran két kisebb memóriamodult kötnek a gépbe: így növekszik a sávszélesség, ezáltal a sebesség is. Ez az úgy nevezett dual channel, azaz kétcsatornás mód. Ma már minden memóriavezérlő képes erre a módra."
wiki
És Csiß mondjuk ha az alaplapján csak 2 slot van, és később bővíteni akar akkor cserélheti a meglévő modulokat is.
Amúgy meg a DC kb 10%-ás teljesítmény növelésétől ha elesik az ember nem akkora érvágás, kivéve ha az általa használt progik "érzékenyek" a mem sebességre és sávaszélre.
Igen, az két memória modult jelent.
Ha többet akarnál venni, akkor dual kitben vegyed, ne pedig 2db az általad linkletből, a kitbe válogatottak, tuti mennem DC-ben, ha külön veszed akkor van esély hogy nem!
@Hart
szerintem 2x4gb ramot a közeljövőben nem kell bőviteni :)
az a 10% 8gb-nál nem rossz azért.btw 4 giga is bőven elég bármire..ha csak nem akar videot renderelni stb stb.
Annyit azért még hogy a kérdező 4 gigáról beszélt!
Persze ez 8 gigánál nem áll fent amit mondtam, hiszen elég "jövő biztos" annyi, és amennyi egy darab 8 gigás modul, szóval 8-nál szerintem is 2x4 giga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!