Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az bevett gyakorlat, hogy a...

Az bevett gyakorlat, hogy a vadi új processzort a boltban felbontják, és ráírják az eladás dátumát?

Figyelt kérdés

Most kaptam meg a megrendelt procit, AMD PhenomII X4 960T, és otthon vettem észre, hogy már kibontották és alkoholos filccel ráírták a proci "sima" oldalára az eladás dátumát, meg valami kriksz-krakszot, tán aláírás. Erre tuti, hogy szükség van?

Az utolsó számsor elé az van írva, hogy SN: Ez a szériaszám? Ez egyezik a procin és a dobozon.

2012. febr. 8. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Nemhiszem
2012. febr. 8. 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:
nem feltétlen de néha hasznos is. pl a helyi boltba azért csinálják hogy ha elhagyod a számlát és valami baj van a procival akkor az általa aláírt dátummal tudja hogy még tényleg érvényes rá a garancia és nála vetted így nem vész el a garancia ha nincs meg a számlád
2012. febr. 8. 21:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Oké, de hát csak egy szériaszámot, meg egy dátumot kellene feljegyezni akár egy win jegyzettömbbe, "oszt" annyi nem? Még vonalkód leolvasó sem kell! Így meg nincs meg az a jó érzése az embernek, hogy oridzsi cuccot kaptam! Meg minden féle hülye gondolatok fordulnak meg a fejemben, vajon mit csináltak vele? Ki nem cserélhették, mert a szériaszám egyezik (ha az SN: előtag Serial Number-t jelent). Meg nem is olyanok a boltban. De akkor lehet, hogy írás közben mondjuk leejtették, vagy mit tudom én! Szóval nem volt jó érzés.

2012. febr. 8. 22:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezzel elkerülik azt, hogy esetleg egy másik ugyanolyan, de rossz procit visszavigyél, hogy garanciában cseréljék ki.
2012. febr. 8. 23:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy másik procit, aminek véletlenül ugyanaz a gyári száma? :)

Szerintem is felesleges dolog.

Sőt, az én privát véleményem az, hogy ha bemész egy boltba, hogy tuningolni akarsz, és a gyerek eléd rak egy procit, amiről állítja, hogy "válogatott", extrém tuningra alkalmas, azt így válogatják. Kinyit, letesztel, ha nem jó tuningnak, akkor simán elad, ha jó, félretesz..... Mindenki azt gondol, amit akar. Ha újat veszek, akkor csak az az új, ami nincs kibontva. Jó szándéktól vezérelve is csak használt, értékcsökkent. Szerintem.

2012. febr. 9. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!