Intel GMA 950 memória átállítás. Bővebben lent. Kinek van ötlete?
Informatikusok, figyelem!
A netbook-omban (Mobile Intel 945 Express Chipset Family) Intel GMA 950 videókártya van, aminek 128 Mb a memóriája.
Gyárilag viszont 64 Mb-osra van állítva a videókártya, és utánaolvastam, hogy a BIOS-ban lehet átállítani, viszont én a BIOS-ban még csak nyomát sem látom a videókártyának, a rendszeridőn kívül a BOOT folyamatokat tudom befolyásolni, meg a vinyót.. (BIOS verzió: Default System BIOS 080015 verziószám)
Próbáltam új BIOS frissítést keresni, de csak fizetőset találtam.
XP Op.rendszer van a gépen, egyedül a virtuális memóriát tudom bővíteni 2046-ról 4092-re, de ez nem segítene a problémámon még....
Szóval szeretném átállítani a videókarimat 64 megáról 128 megára...
Mégis minek akarod állítani? GMA-nak (pláne netbookon) bőven elég a 64 mega. Semmi nem változna a 128 megától. Amúgy meg elvileg dinamikus a ram foglalása.
Nem is beszélve arról, hogy azt ugye a gép ram-jából foglalja el. Mennyi ram van a gépedben? Mit akarsz futtatni, amihez ne lenne elég a 64 mega video ram?
A Medieval Total War 2 nevezetű játék nem indul el.
A játék README fájljában külön kitér az én videókártyámra, mely szerint amennyiben a standard beállítás van érvényben, 64 mega a memóriája, a lehetséges 128 helyett, és hogy a bios-ban tudom átállítani, és akkor a játék tökéletesen működik. Egyébként a systemrequirementslab szerint is futnia kell a játéknak a gépemen, illetve előbbi és az everest szerint is 2.1 GB ram van a gépen, holott gyárilag csak 2 gb-nak kéne lennie. Véleményem szerint a videókártya vissza lett fogva, hogy a rendszermemória még egy pici pluszt kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!