Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi ideig bírják az LCD...

Mennyi ideig bírják az LCD monitorok?

Figyelt kérdés

Vettem nem rég egy monitort, nagy örömömre szolgál, tetszik, mert szép, meg minden. De beszélgettem egy ismerősömmel, aki azt mondta, ezek 4 év után kezdenek "leépülni". :-)

Igaz ez?

2009. jún. 2. 08:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem igaz. Már 6 éve használom az LCD monitoromat, és olyan a kép rajta mint amikor megvettem.

Pedig napi 10-12 órát működik, és még semmi baja nem volt.

2009. jún. 2. 09:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az LCD monitorok leggyengébb pontja a háttérvilágítás.

A bekapcsolások, és az üzemben töltött órák száma behatárolt.

A jobb monitorok esetében szokták (előfordul, hogy megadják) a a várható üzemórák számát.

10-12 évre nem érdemes előre gondolkodni. Ennél hamarabb fogod lecserélni, még akkor is, ha teljesen hibátlan a monitor.

Az olcsó minitorral viszont 5-6 évig csak magadat bünteted. Ha valami olcsó "magas minőségű" gyártó termékét veszed meg, szinte garantált, hogy néhány év múlva újat kell venned. A kettő ára már több, mint egy jobb monitor.

Van még egy kényes pont, a (SUB)PIXEL hiba. Az olcsó termékekhez szinte bizonyosan jár 1-2 hibás pixel. Persze meg lehet szokni.

2009. jún. 2. 09:32
 3/4 ceri ***** válasza:
69%

4 év után kezdenek "leépülni" ?

Még ha így is lenne, a technikai fejlődés, a szabványok változása miatt ennél hosszabb távra nem érdemes tervezni. Ha nincs számolatlan mennyiségű lóvéd, akkor nem érdemes beleölni a pénzedet egy mai értelemben csúcs készüléknek mondott dologba. Jó példa erre a képarány változás vagy az optikai meghajtóknál a CD DVD BluRay technológia. És ez a folyamat csak gyorsul. 6-7 év múlva minden műszaki cuccod matuzsálemnek fog számítani bármennyi pénzt is ölsz bele.

2009. jún. 2. 10:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat rendesek vagytok.

Ciao

2009. jún. 2. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!