Mennyi ideig bírják az LCD monitorok?
Vettem nem rég egy monitort, nagy örömömre szolgál, tetszik, mert szép, meg minden. De beszélgettem egy ismerősömmel, aki azt mondta, ezek 4 év után kezdenek "leépülni". :-)
Igaz ez?
Szerintem nem igaz. Már 6 éve használom az LCD monitoromat, és olyan a kép rajta mint amikor megvettem.
Pedig napi 10-12 órát működik, és még semmi baja nem volt.
Az LCD monitorok leggyengébb pontja a háttérvilágítás.
A bekapcsolások, és az üzemben töltött órák száma behatárolt.
A jobb monitorok esetében szokták (előfordul, hogy megadják) a a várható üzemórák számát.
10-12 évre nem érdemes előre gondolkodni. Ennél hamarabb fogod lecserélni, még akkor is, ha teljesen hibátlan a monitor.
Az olcsó minitorral viszont 5-6 évig csak magadat bünteted. Ha valami olcsó "magas minőségű" gyártó termékét veszed meg, szinte garantált, hogy néhány év múlva újat kell venned. A kettő ára már több, mint egy jobb monitor.
Van még egy kényes pont, a (SUB)PIXEL hiba. Az olcsó termékekhez szinte bizonyosan jár 1-2 hibás pixel. Persze meg lehet szokni.
4 év után kezdenek "leépülni" ?
Még ha így is lenne, a technikai fejlődés, a szabványok változása miatt ennél hosszabb távra nem érdemes tervezni. Ha nincs számolatlan mennyiségű lóvéd, akkor nem érdemes beleölni a pénzedet egy mai értelemben csúcs készüléknek mondott dologba. Jó példa erre a képarány változás vagy az optikai meghajtóknál a CD DVD BluRay technológia. És ez a folyamat csak gyorsul. 6-7 év múlva minden műszaki cuccod matuzsálemnek fog számítani bármennyi pénzt is ölsz bele.
Kösz a válaszokat rendesek vagytok.
Ciao
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!