Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mik sz SSD hátrányai? Gyorsabb...

Mik sz SSD hátrányai? Gyorsabban elromlik mint egy HDD? Igaz, hogy korlátozott számban írható újra?

Figyelt kérdés

wikin ez van:

fokozottan érzékeny a hirtelen áramkimaradásra, mágneses és elektromos mezőkre

az újraírások száma korlátozott: átlagos flash-memória 100 000-szer írható, drágább memóriáknál ez akár az 5 milliót is elérheti

lassú írási sebesség (flash-memóriánál)

melegedés

Ezek közül melyek igazak?Hamarabb meghibásodhat mint egy HDD?

2012. febr. 5. 17:03
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyi igaz hogy hagyni kell rajta min. 20% üres helyet?
2012. febr. 5. 17:05
 2/6 anonim ***** válasza:

20% nem kötelező hagyni rajta de ha nem hagysz az élettartama megfeleződik

Melegedés tipustul függ de általában melegednek kell nekik hűtés

irási sebesség tipustol függ és szériátol van lassu és gyors is

méret van kicsi és nagy is

a méret és a sebesség arányos az árral minél nagyobb annál drágább

2012. febr. 5. 17:12
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

"fokozottan érzékeny a hirtelen áramkimaradásra, mágneses és elektromos mezőkre" - nem mondom, hogy koplett hülyeség, de nem érzékenyebb mint a hagyományos merevlemez, elég komoly cache-elés és logikai feldolgozás van benne, amikor látszólag semmit nem írsz rá, ő akkor is dolgozik a háttérben, de ez viszonylag hibatűrően van megoldva. a mágneses mezőre egyáltalán nem érzékeny, vagy ha igen, akkor olyan óriási mágneses mezőről van szó, hogy már nem csak az ssd hullik el, hanem az egész géped.

"az újraírások száma korlátozott: átlagos flash-memória 100 000-szer írható, drágább memóriáknál ez akár az 5 milliót is elérheti " - ez teljesen igaz, persze ezt a gyártók is tudják és a beépített vezérlő mindent elkövet, hogy ezt megnyújtsa, ez elég szépen sikerül is neki

"lassú írási sebesség (flash-memóriánál) "- na ez egy remek demagógia, valóban lassú, az olvasáshoz képest, a merevlemezhez képest még így is sokkal-sokkal gyorsabb

"melegedés " - ez viszont komplett hülyeség, pont ellenkezőleg

Meghibásodás: sokkal kiszámíthatóbb ugyanis az ssd nyilvántartja saját állapotát, le tudod kérdezni, hogy hány százalékát használtad el az élettartamának és még becslést is ad, hogy kb. mikor adja meg magát, ez nagyon használatfüggő, nekem most pl. még négy év, de hozzáteszem én nagyon keményen használom, amikor megvettem és finoman kezeltem akkor 9 év volt. Akárhogy is, 4-5 év múlva úgyis elavult lesz és lecserélem egy ötszörös kapacitású darabra, tehát nem igazán érdekel.

Egyébként életem egyik legjobb befektetése volt, szenzációs a sebessége és imádom.

2012. febr. 5. 17:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, főleg a másodikat.

Még annyi hogy az újraírás annyit jelent hogy pl. letörlök egy progit és a helyére telepítek egy másikat?

Ha csak a rendszer+pár játék, progi van rajta akkor kb. mikorra fogy el az a 100.000 újraírás?Nekem ennyi valahogy kevésnek tűnik, ahhoz képest hogy mi mindent csinál a rendszer a fájlokkal.

2012. febr. 5. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt a 100ezret ne úgy értsd, hogy akkor 100ezer alkalommal tudsz rá írni és szétesik darabokra. Egyrészt a beépített vezérlő szépen elosztja a terhelést, sose ugyan oda írja az adatokat, próbálja a teljes területet egyenlően terhelni. Ez persze azt jelenti, hogy minél több szabad helyed van, annál könnyebb dolga van. Emellett van egy tartalék terület is amit te nem érhetsz el, nem látod, de ha az általad használt területen valahol meghibásodik egy blokk, akkor a tartalék területre átteszi az adatokat, te ebből semmit nem veszel észre. Az élettartam egyébként nagyon sok mindentől függ, de erről van egy nagyon jó cikk a prohardveren:

[link]

Ha ezt elolvasod és meg is érted, minden nagyon tiszta lesz.

2012. febr. 5. 17:34
 6/6 Dj Bax válasza:
HDD nél is van élettartam adat megfelelő program kiírja pl: hard disc santinel
2016. febr. 29. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!