Ehhez a PC-hez milyen tápegységet ajánlotok? .
....aminek biztosan megfelelő a csatija a lenti alaplaphoz és biztosan elég a csatlakozója hosszra és mennyiségre is, valamint halk és megbízható? Később kerülhet a gépbe több minden is, szóval kéne csati bőven.
ASUS M5A88-V EVO
AMD Phenom II X4 960T AM3 3,0GHz BOX Black Edition
Gigabyte GZ-X1 ház
SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU
Western Digital 2TB 5400rpm SATA-600 64MB Caviar SE
Gondolom 400W elég, de nem akarok szakérteni. Az ára lehetne 10 alatt, vagy ez irreális? Köszönöm!
400W elég, de ha akarsz majd valami erősebb videókártyát belerakni akkor már rögtön több kell majd.
Ez esetben nézz valami 500W-os 80+-os tápot.
A fenti konfigot egy 300W-os táp is vígan elvinné.
400 wattos bőven elég itt egy teszt arról, hogy mire elég: [link] (ha nem akarsz több videokártyás rendszert vagy extrém tuningot akkor simán bele fog férni még egy jobb videokártya fogyasztása is)
Ne a tápon próbálj spórolni, mert az alaplapod vagy más jóval drágább alkatrészek bánhatják a spórolást, arról nem is beszélve, hogy ha egy jó hatásfokút veszel az a plusz 2-3 ezer forintot be is hozza előbb utóbb a villanyszámlán.
és hogy ajánljak is valamit:) CORSAIR Builder Series CX430W
Köszi! Videókártya nemigen kerül bele, de több HDD, írók még mehetnek majd. Annak biztos nem nagy az áramfelvétele, szerintem a 400 elég kell legyen, de ha a gyártók a kábeleken spórolnak vagy 30 forintot, és emiatt nem tudom bekötni, mérges leszek. Vedd meg a nagyobbat, drágábban, majd azzal be tudod kötni! Jó kis mentalitás.
Ezekkel nagyon tévúton járok?:
Deer ATX Táp 450W 14 cm
LC Power PSU-LC6460GP3 460W 14cm
A CHIEFTEC-re is írják a rövid kábeleket, persze a túl hosszú is idegesítő lehet, hogy ott tekereg a házban. Úristeeeeeen..... Mit csináljak, jajjj, jajjjjjj...!!!
Az LC Power meg a Deer is gépre veszélyes.
Am valaki írta itt a CORSAIR CX430W-ot. No én meg nem ajánlom, még a V2-eseket se.
Amúgy a CTG kábelei egyáltalán nem rövidek, de ha tutira akarsz menni Cooler Master GX450
De most mi számít rövid kábelesnek érted. Max alsótápos házban a 4pines cpu kábel nem ér el és venned kell egy 30 cm-es hosszabbítót 700Ft-ért.
Vinyók fogyasztása le van írva a honlapukon, 5-6W emlékeim szerint.
Az ipon FSP Hexa 400W fórumából:
"Nekem a PCI-e kábel éppen hogy elért a videókártyáig, pedig egy normál nagyságú ATX házba lett téve."
"...a SATA-s eszközöket közel kell tenni egymáshoz a házban, ha nem akarsz toldást használni."
"Alsó tápos házaknál elképzelhető, hogy az alaplapra a 4 eres 12V-os csati már nem fog elérni, ezt nekem meg kellett toldanom. Plusz a Sata tápkábelen ugyan 3 csati van, ha jól emlékszem, de az is rövid, illetve közel vannak egymáshoz. Szóval ez a táp kis házba jó, nagyobb házikóba már csak nagyon kompromisszumosan lehet berakni.
Az 500-asnak érezhetően hosszabbak a kábelei. Nyilván spóroltak rajta kemény 100ft-ot."
"Jó tápnak néz ki eddig, bár egy ágon van rajta 3 SATA tápkábel, borzasztó rövid, a két szélső tápkábel között alig van 10 centiméter. Alig bírtam megoldani, hogy a merevlemezt és a DVD írót is rá tudjam kötni átalakító nélkül."
És még sorolhatnám, tehát a probléma valós. Nekem, akinek 2 DVD íróm és 2 vinyóm lesz, nem is tudom hogy oldom meg. Egyébként nem sok a gyári adatként megadott 25DB zajszint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!