Milyen fordulatszámú HDD-t érdemes venni?
Figyelt kérdés
5400 vs 7200? Mik a hátrányok-előnyök?2012. febr. 5. 13:27
1/10 anonim válasza:
7200 mert gyorsabb. De ebből is a green verzió mert változtatja a sebességét, gyors ha kell, ha nem kell akkor meg nem gyors. Így az árammal is spórol.
2/10 anonim válasza:
Rendszer alá mindenképpen 7200-as, ha csak adattárnak kell, akkor elég az 5400-as is.
Az meg hogy a Green változtatja a sebességét egy hülyeség! Marketing rizsa, nem változtat az semmit. Rendszer alá ne vegyél Green vinyót, csakis adattárnak.
3/10 anonim válasza:
Adattárolónak használom a greent és nekem változtatja a sebességét.
5/10 anonim válasza:
Azt te honnan tudod hogy neked változtatja?
A WD Green vinyóknak van egyedül ilyen Intellipower névre keresztelt marhaság megadva RPM helyett, de ez is csak marketing, nem változtatja a fordulatszámát, hanem csak valahol 5400 és 7200 között van.
6/10 anonim válasza:
Felpörög a hűtőventi, bár most elültetted a bogarat a fülemben, mivel lehet megnézni az aktuális fordulatszámot?
7/10 anonim válasza:
Nem tudom van-e olyan program ami kiírja rendesen. De volt egy külföldi teszt ahol a hangja alapján próbáltak következtetni a fordulatszámra, és arra jutottak hogy ez egy sima 5400-as, de olyanról is olvastam már hogy valahová 5400 és 7200 közé van belőve. Csak ugye az "Intellipower" menőbbnek hangzik, de ez csak marketing bullshit.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Remélem összejön, hogy a rendszert (rendszereket, mert egy alap XP is kerülne rá) 64 gigás SSD-re rakom, úgyhogy igazából adattárolásra kellene. Akkor szerintetek igazából nem éri meg a 7200-as, csak nagyobb lesz a hangja? És SATA300 vagy SATA600?
2012. febr. 5. 15:19
9/10 anonim válasza:
Attól függ milyen adattár, ha mondjuk fullhd videókat akarsz nézni róla lehet célszerűbb a gyorsabb adattárolásra is, ha az is pihen ha nem használják. Nekem a 128 gigás ssd-re is már csak azt telepítem amit évekig akarok használni, mert annyi hely is hamar elfogy a játékoktól, csak kipróbálásra szánt játékokat csak hdd-re telepítek majd.
10/10 A kérdező kommentje:
Élettartam és zaj szempontjából viszont gondolom az 5400-as a nyerő igaz?
2012. febr. 5. 20:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!