Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy új alaplapot, az...

Vettem egy új alaplapot, az összeszerelésével lenne kérdésem?

Figyelt kérdés

Egy MSI 990XA-GD55-ről van szó, két fajta alkatrészt kaptam hozzá, ami nem tudom, mire való, és hova kéne kötni.

Az egyik fajta 3 db kis fekete csatlakozó, az egyik pontosan ilyen előlről:

[link]

És hátulról:

[link]

Ezenkívül van még két ugyanilyen fekete csatlakozó, csak az egyikre az van írva, hogy:

SPK+

BUZ-

BUZ+

SPK-

A hátuljára:

GND

SLED

PLED

A harmadikra pedig:

HD_LED+

HD_LED-

RST_SW-

RST_SW+

RSVD_DNU

Illetve a hátulja:

PWR_SW-

PWR_SW+

FP PRW/SLP

FP PWR/SLP

A másik fajta csatlakozó pedig egy kábel, ami az alábbi képen a bal felső sarokban lévő fekete-fehér kábel:

[link]

Meg tudná mondani valaki, hogy hová kellene kötni ezeket az alkatrészeket?

2012. febr. 3. 19:58
 1/4 P.O.C. ***** válasza:

A második link nem működik.

Ezeket gyakorlatilag sehova nem kell kötni. Arra valók hogy megkönnyítsék az alaplap szerelését. Gyakorlatilag a gyártő figyelmességéről van szó. Pl. ha az USB kivezetése a számítógépházadnak erenkénti különálló csatikat használ, akkor először erre érdemes ráfűzni a csatikat, majd az egészet rádugni az alaplapra, mert így kényelmesebb és praktikusabb. Valamint az alaplap ki-be szerelését is megkönnyíti.

De ha már bekötötted az front panelt és az USB +t, közvetlenül az alaplapra, akkor úgyis jó. :)

2012. febr. 3. 20:07
 2/4 P.O.C. ***** válasza:

Mégis bejött az utolsó link.

Az első, a SATA adatkábel kábel a merevlemezekhez és optikai meghajtókhoz.

A második IDE-SATA tápkábel átalakító. (Ha nem lenne ilyen vagy elég számban a tápegységeden).

A harmadik a hátlapi takarólemez.

A negyedik meg az SLI bridge, több nVidia videokártya összekötésére.

2012. febr. 3. 20:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget, már csak annyi érdekelne, hogy gondolom az a SATA kábel jó a SATA II-es merevlemezhez is, ugye? :)
2012. febr. 3. 20:22
 4/4 P.O.C. ***** válasza:
Igen, még SATA3 -ashoz is.
2012. febr. 3. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!