Vettem egy új alaplapot, az összeszerelésével lenne kérdésem?
Egy MSI 990XA-GD55-ről van szó, két fajta alkatrészt kaptam hozzá, ami nem tudom, mire való, és hova kéne kötni.
Az egyik fajta 3 db kis fekete csatlakozó, az egyik pontosan ilyen előlről:
És hátulról:
Ezenkívül van még két ugyanilyen fekete csatlakozó, csak az egyikre az van írva, hogy:
SPK+
BUZ-
BUZ+
SPK-
A hátuljára:
GND
SLED
PLED
A harmadikra pedig:
HD_LED+
HD_LED-
RST_SW-
RST_SW+
RSVD_DNU
Illetve a hátulja:
PWR_SW-
PWR_SW+
FP PRW/SLP
FP PWR/SLP
A másik fajta csatlakozó pedig egy kábel, ami az alábbi képen a bal felső sarokban lévő fekete-fehér kábel:
Meg tudná mondani valaki, hogy hová kellene kötni ezeket az alkatrészeket?
A második link nem működik.
Ezeket gyakorlatilag sehova nem kell kötni. Arra valók hogy megkönnyítsék az alaplap szerelését. Gyakorlatilag a gyártő figyelmességéről van szó. Pl. ha az USB kivezetése a számítógépházadnak erenkénti különálló csatikat használ, akkor először erre érdemes ráfűzni a csatikat, majd az egészet rádugni az alaplapra, mert így kényelmesebb és praktikusabb. Valamint az alaplap ki-be szerelését is megkönnyíti.
De ha már bekötötted az front panelt és az USB +t, közvetlenül az alaplapra, akkor úgyis jó. :)
Mégis bejött az utolsó link.
Az első, a SATA adatkábel kábel a merevlemezekhez és optikai meghajtókhoz.
A második IDE-SATA tápkábel átalakító. (Ha nem lenne ilyen vagy elég számban a tápegységeden).
A harmadik a hátlapi takarólemez.
A negyedik meg az SLI bridge, több nVidia videokártya összekötésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!