Szerintetek ez a konfiguráció megfelel 1 gamer géphez?
Jelenleg van 1 asus radeon EAH 5770-es 1GB-os GDDR5-ös videokártyám amit most nem áll módomban cserélni bár szerintem elég jó kis kártya :)
A Gépházam 1 Raidmax Sigma Chameleon
Van 1 500GB-os vinyom ami samsung 7200RMP-s meg 1 fujutsu siemens 1GB-os szintén 7200RMP-vel.
A többi alkatrészt cserélném jelenleg ki :)
A Ramnál 8GB DDR3-as kingmax memoriára gondoltam 1600MHZ_en Dual kittbe.
Alaplapnak 1 ASROCK 970 Extreme3 -ra gondoltam
CPU-nál pedig 1 AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX-ra
Ram hütésnek kinéztem egy KINGSTON KHX-FAN-B-t
Kérdésem az lenne hogy a felsorolt 3 alkatrész helyett mit ajánlotok inkább.
Ill ha jó a CPU akkor milyen hűtőt vegyek hozzá mert a gyári nem jó arra hogy feljebb húzzam az órajelet pedig 4GH-ig elvileg lazán húzható 1 jó hűtővel :) bár én 3,5-el is kiegyeznék :)
Várok esetleges tippeket videokártyára s mert később tervezem a cseréjét de csak max jövő hónapban.
Jelenleg 80.000-ből tudok gazdálkodni többől nem :(
Tehát úgy kérek ajánlatot a videokarin kivűl hogy ebből a keretből kijöjjek :)
Az Ipon.hu-n nézelödtem de ha tudtok jobb és olcsobb boltot az is várom szívesen.
Köszönöm előre is.
ÜDV:Fettius
Az a lap nem jó, Etron USB3 vezérlős, inkább a 970 Extreme4-et vedd. RAM hűtő nem kell, felesleges hülyeség.
FX6100 CPU játékra felesleges, vedd inkább a Phenom II X4 960T-t, olcsóbb is.
VGA meg jó lenne egy HD6850.
Ja és a táp milyen? Az is minőségi legyen mindenképpen.
1. Ramból elég az 1333MHz is.
2. A 6 magos proci felesleges játékra. Elég egy Phenom II X4 960T is. Felesleges húzni, amíg az a kártyád van mellette. Húzni akkor érdemes, ha CPU limited van. ( A CPU nem elég jó a VGA_nak) jelen esetben ez nem áll fent. De proci hűtőnek ezt ajánlom: Arctic Cooling Freezer Pro 7. Viszonylag olcsó és jó minőségű.
3. Alaplap helyett inkább egy Extreme 4est vegyél, mert ha jól tudom ( de nem biztos) az extreme 3-as Etron USB vezérlévővel van ellátva, ami nem jó.
4. Milyen a tápegységed? Ha valami gagyi, noname táp, akkor erősen ajánlott annak a lecserélése.
Semmi gond, gondoltam :D
De legalább megerősítettél :D
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat :)
jelenleg 1 nagyon fasza minőségű COOLERMASTER GX 550W RS-550-ACAA-D3 tápom van :)
Így biztosan nem kell cserélnem a tápot :)
A Ramnál azért veszem az 1600MHZ-est mert 1 munkatársam nagykerből hozza nekem 8500FT-ért a 8GB-ot :)
A Ram hűtőre pedig a disenj miatt gondoltam mivel plexi lapos a gépházam és uv van benne UV reagáns kábelekkel és világító ventikel..
Tehát a hűtőt főképp a dizájn miatt is akarom :)
A Videokártyámat én is a 6850-re akartam majd cserélni, tehát úgy tűnik nem rossz választás :)
Remélem azért ez a 5770-es is bírja 1 ideig a strapát ha már anno felső középkategóriás volt :D
Processzornál akkor sztem hallgatok rátok és veszek 4 magosat...
Vizont azt megkérdezhetem hogy miért baj az extrame 3-on az az usb3-as port?
Ehez annyira nem értek :)
Sok mindent kenek vágok de az alaplapokat sosem értettem igazán :)
Az x4 960 helyet nem jobb az AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ OEM ?
Nagyobb az órajele is meg a chase is :)
Árban meg 1000FT-la olcsobb :)
Rendben halgatok rátok és akkor meg is rendelek mindent!
Köszönöm a megtisztelő válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!