Wifi routert hogyan kell telepíteni és jelszóval ellátni?
Köszi a válaszokat!
Egyelőre még nem vettem, mert egyesek azt ajánlják, h vegyek két antennásat, mások szerint az egy antennás is bőven elég. :D
100 négyzeméteres családi házban élek, 15cm-es válaszfalakkal, 40-50 cm-es külső falakkal és úgy lenne buli, ha bármelyik szobából tudnék csatlakozni a netre a laptoppal, vezeték nélküli kapcsolattal. :)
Ha 10 MB/s a netem sávszélessége, akkor ha két gépre lesz megosztva, akkor 5-5 arányban oszlik meg, vagy hogy?
Csak akkor oszlik meg, ha mindkét kép aktívan használja a netet. Ha az egyik nincs bekapcsolva vagy nincs aktív hálózati forgalom, akkor a másik kapja a teljes sávszélességet. Egyébként te is beállíthatod a routerben, hogy az adott számítógép max mennyi sávszélt használhat (IP QoS).
A több antennás routereknek valamivel nagyobb a hatótávja és stabilabb a kapcsolat is.
Amúgy a legtöbb mai laptopba már N -es Wi-Fi van, így célszerű azt támogató router -t venni.
Szerintem ennél alább ne add:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!