Mit jelent a prociknál az L2 chache?
Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 18:12
1/7 anonim válasza:
gyorsítótár . egyéb értelmét én sem nagyon tudom :D de nem baj ha l2 van a processzorba, főleg ha l3 cache is
2/7 A kérdező kommentje:
Nekem lga 775-ös foglalatu.De ha veszek 1 procit és ha az L2 2Mb akkor belemegy az én alaplapomba???
2012. jan. 24. 18:25
3/7 anonim válasza:
Másodszintű gyorsítótár. Régebben még az alaplapon vagy a slotos processzor kártyákon volt, de később (a 180nm gyártástechnológia megjelenésével) bekerültek a processzorba azokkal azonos órajelen (full speed). Olyan adatok kerülnek ide a memóriából, amikre hamarosan szüksége lesz a feldolgozó egységnek és azért jó, mert sokkal gyorsabban elérhető, mint a RAM. Nagyjából ilyesmi szerepe van. A mérete/kapacitása egy bizonyos szintig sokat számít, de az felett már nem hoz sok gyorsulást néhány alkalmazás kivételével (azt hiszem pl az Excel szereti a sok cache-t).
4/7 anonim válasza:
Ehhez ismerni kéne az alaplapod pontos típusát és a vásárlandó proci milyenségét...akkor meg tudjuk mondani, hogy bele megy-e vagy sem.
5/7 A kérdező kommentje:
Alaplap:asus p5ld2-vm Proci amit kinéztem:Intel Dual Core E6700 3.2GHz Box
2012. jan. 24. 18:34
6/7 anonim válasza:
Az nem fog menni. Itt írja miket támogat:
7/7 anonim válasza:
Sajnos ez alapján nem támogatja:
A legerősebb CPU ami belemegy a Core 2 Duo X6800 vagy átlagosabb procik terén az E6700, ami NEM azonos az újabb Pentium Dual Core E6700-tel.
C2D E6700 procit maximum csak használtan találsz.
Milyen proci van most benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!