Miért nem működik rendesen a beépített kártyaolvasóm?
A kártyaolvasók vacakolását az elmúlt hónapokban volt szerencsém megtapasztalni. Nekem azt csinálta a beépített olvasó, hogy bedugtam egy SD kártyát és ha nagyobb (pl. egy gigás) fájlt próbáltam kiolvasni vagy ráírni, egyszerűen elszállt, levált a rendszerről az egész olvasó - majd utána újra csatlakozott és kezdődött az egész elölről.
Arra mindig lehet gyanakodni hogy esetleg nem érintkezik rendesen a kártya a csatlakozókkal, különösen beépített olvasóknál ahol típusprobléma hogy beleül a por. Azért is javasolt inkább külső USB-s olvasót venni, mert a belsőket a Windows nem kezeli rendesen: azt hiszi egy külsőt csatlakoztattál rá, vagy megjeleníthet millió betűjelet pluszban a vinyóknál, leválasztáskor meg azt hiszi az egész olvasót akarod lehúzni az alaplapról - aztán indíthatod újra a gépet hogy megint legyen olvasód.
Mindenesetre ha van másik SD kártyád próbáld ki azzal is hogy kijön-e a hiba (én direkt ezért vettem egy adapteres micro-t). Meg lehet nézni az adott kártyát egy másik, külső olvasóval (ebből is vettem először egy minimális árú Silverline-t, de azzal is ugyanaz volt a műsor). Ha van párhuzamosan Linux-od felinstallálva, azzal is meg lehet nézni, ez kiszűri a driver és vírus/vírusirtó okozta problémákat.
Nálam az lett a vége a dolognak, hogy vettem egy kicsit drágább külső (Kingston MobileLite G2) kártyaolvasót, ami az elmúlt hetekben működni látszott, nem produkált hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!