Üdv! Valaki, hozzáértő személy segítségére volna szükségem. Van 2 darab vinyóm. Az egyik meghalt újratelepítés után. Mitől?
Figyelt kérdés
Nos. A gépem egyszer csak úgy gondolta, hogy bekapcsolás után kiírja, hogy hiányzó NTLDR fájl. Okés, mondom megsérült a Windows, (több helyről is ezt mondták.) újrarakom a gépet. Majd telepítés után látom, hogy az egyik vinyót nem ismeri fel. Sebaj, elkezdtem a kábelekkel játszani, ide-oda csatolgatni, jumperekkel játszani, BIOS-ban állítgatni. De nem ismeri fel így sem. Ezt írja ki, amikor rá van csatlakoztatva a fel nem ismert vinyó: Primary master disk fail... Vagy valami ehhez hasonlót. Kár volna érte, mert van egy csomó adat rajta, amikre szükségem lenne.2012. jan. 21. 16:32
1/11 anonim válasza:
Pedig sok rá az esély. Ha nincs átkábelezve és egyszer csak Disk fail üzenet fogad, akkor bizony kezdhetsz megbarátkozni a gondolattal... Próbáld ki a haverod gépén...
2/11 A kérdező kommentje:
Semmi esély nem lehet arra, hogy az adatokat valaha is visszamentsem róla? Recuvaval nem, mert ha a gép nem ismeri fel, ezzel a progival menteni sem lehet. Esetleg más megoldás? Lemez áthelyezése? Ilyenek. Ennyire azért nem értek hozzá... Amúgy köszi a választ!
2012. jan. 21. 16:42
3/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, hogy csak a rossz vinyót raktam bele a gépbe, hogy arra is teszek egy Windows-t, de azt írta ki, hogy a rendszer nem talált lemezt, a rendszert telepíteni nem lehet...
2012. jan. 21. 16:45
4/11 anonim válasza:
Programok kizárva, mert amíg a hardver nem ismeri fel a vinyót addig nincs az a progi ami segítene. Ezért ajánlottam, hogy tedd be egy másik gépbe. Ha IDE-s próbáld meg átjumperelni MASTER-re, mert ha slave-ként átteszed egyedüliként egy másik gépbe, akkor nem fogja látni. Ha így sem megy, akkor még az elektronikát lehetne átcserélni róla egy másik ugyanilyen vinyóéra, de az már szakértelmet kíván...
5/11 anonim válasza:
Döntsd el mennyire fontosak az adataid.
- Ha kellenek és nem értesz az adatmentéshez (mint ahogyan írtad), akkor ne játsz vele. Keresd meg a Kürt Kft. vagy Králikékat és Ők lementik, de nem olcsón.
- Ha annyira nem fontos, akkor próbálkozhatsz Te magad is, de ekkor 50-50%.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2012. jan. 21. 16:51
7/11 A kérdező kommentje:
Újra itt. Arra jutottam, hogy kipróbáltam egy másik gépben is a vinyót, de semmi. Cserélgettem a kábeleket, a jumpert, de egy idő után már csak búgó hangot adott. Ezt írja pontosan a gép, miután bekapcsolom a gépet: Secondary hard disk fail. Valamit mégis lát a gép, ha F1 nyomása nélkül nem enged bejelentkezni (Windows). A lemez a vinyóban pörög, mert ahogy megfogtam, éreztem, hogy működik, viszont az alaplap rajta nagyon forró. Esetleg valaki okosat tud ezzel kapcsolatban valami okosat mondani?
2012. jan. 21. 20:10
8/11 anonim válasza:
Látni látja, de csak azt hogy egy eszköz van kötve a kábelre, de csak ennyit. Szerintem kampeca...
9/11 A kérdező kommentje:
Teendő?
2012. jan. 21. 20:19
10/11 anonim válasza:
Nem vagyunk istenek. Ha az elektronika ment tönkre rajta akkor azt egy hozzáértő ki tudja cserélni, ha egyéb baja van akkor a Kürt Kft félmilláért megoldja... sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!