Hűtőventilátor bekötéshez kérnék segítséget! Jó e a levezetés amit bent prezentáltam?
Lenne úgy pár tucat ventim amit be szeretnék pakolni a gépembe hogy legyen valami ami keringteti is a levegőt
Kb így néz ki
A Problémám az hogy mindből csak a piros és fekete kábel lóg ki, semmi csatlakozó csak így csupaszon
Alaplapon csak egy "SysFan" kimenet van ami szabad és nincs is ilyen dugalyom.
Itt kezdődik a gányolás:
A ventinek 12V és 0.2A kell de a tápom kivezetésein csak 12V és 0,8A párosítás van
Rámerhetem e kötni a tápnak erre a két kivezetésére vagy sem? Ha fordítva kötöm akkor mivel ez egyenáram arra következtetek hogy ezzel a forgásirányt befolyásolom.
Meg nem is tervezem úgy csupaszon hagyni hanem rendesen összeforrasztom, zsugorcsó, + esetleg egy kapcsoló hogy csak akkor menjen ha szükség van rá.
Szerintetek jó ez a gondolatmenet vagy hagy még kívánni valót?
Fater is csinált egy hasonlót külön táppal, hogy amikor forraszt akkor a gőzt elszívja és nem az arcába megy.
Ott is kb így volt megoldva, de őt most nem akarom ilyennel zaklatni.
A tápellátást úgy gondoltam hogy az eggyik szabad tápkábelt amit a vinyóknak vagy DVD írónak szokás bekötni megblankolom a megfelelő helyen, összeforraszt, zsugorcső és kész...
Ja és még egy kérdés.
Az 5V os kivezetésre rádughatok olyan ledet ami pl az öngyújtókon van? az is ilyen 4.5 - 5V de ez csak eféle elkalandozás :D
Várom válaszotokat és Köszi !
Hát ventim az úgy van egy tucat de molex csatit lehet kell keresni, de megoldom a lényeg hogy menjen
Szerinted ez a ledes téma is működhet?
A ventinek nem számít az a 0.6 amper külömbség?
A ventikbe alapból be szokták kötni a LED-et, úgyhogy ezt a részét nem értem...
Itt egy lábkiosztás a ventik alaplapi csatlakozójához.
Egyébként Te a -12V-os ágat nézed és a ventik meg a +12V-os ágra vannak kötve...
A +12 -12 -s részt nem értem, de már kipróbáltam +12V el és tökéletesen működik..
A venti utólag van beépítve, mivel ez egy alap, áttetsző venti csak rádobtak egy ledet aminek még kijön +2 kábel
Akkor a venti része már ok.
LED-nél fontos a szín, meg az is, hogy csak 1 darbról van szó, vagy több van sorba esetleg párhuzamosan kötve.
Kis segítség:
Egyébként én a négy kivezetést (2 venti, 2 LED) egy közös molex csatiba forrasztanám be.
És azt kifejtenéd hogy miért?
Meg valahogy meg kéne oldani hogy ne kapja meg a 12voltot hanem ilyen 7 et mert most pörög mint a fene...:D
Keress rá a venti fordulatszám szabályozására. Az kicsit bonyolultabb lesz.
"És azt kifejtenéd hogy miért? "
Gondolom erre írtad:
"Egyébként én a négy kivezetést (2 venti, 2 LED) egy közös molex csatiba forrasztanám be."
Azért írtam, mert a molexen van 5V is, és arra egyszerűbb lenne a LED-et rákötni.
(Egyébként ha van az alaplapodon 3 pin-es venti csati, akkor én inkább ahhoz vennék egy ventit, akár olyat is amin LED van, 2000Ft környékén. Tisztább megoldás lenne...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!