Hogyan telepíthetek Windows 7 re XP-t?
Beteszed a telepítőlemezt a meghajtóba, újraindítod a géped, aztán nyomod a DEL billentyűt - általában ez, de van alaplap ahol mást kell nyomni - és bent is vagy a BIOS-ban. Itt a bootmenü-ben beállítod, hogy az optikai meghajtó - CD,DVD - legyen az első booteszköz, ezután kilépsz és már nyomhatsz is egy billentyűt a lemezről való bootoláshoz, de ezt már a gép is ki fogja írni. Utána formázod a rendszerparticiót és mehet is fel az új oprendszer és a driverek...
Ha nem bootol akkor, vagy rosszul állítottad be a BIOSba vagy rosszul írtad ki a telepítőlemezt vagy rossz a DVDmeghajtód...
Mindenképp boot -olva kell telepíteni. Ha nem boot -ol az legtöbb esetben azért van mert sz*rul van kiírva a lemez, ha nem iso -ként írod ki, hanem sima adat CD -kként csak a telepítőfájlokat húzod rá, akkor a boot szertorának búcsút mondhatsz.
Ezen kívül vagy nem állítottad be az elsődleges boot -olást lemezről a BIOS -ban, vagy sz*r az optikai meghajtód.
"Hát úgy csináltam hogy bemountáltam a képfájlt és kiírtam nero val az összes cuccot ami rajta volt..."
Na pont így b*sztad el!
Indítsd el a Nero Burning ROM -ot, ha jól emlékszem lesz olyan, hogy CD/DVD író menü azon belül pedig CD-kép felírás. Kitallózod az iso -t és már írhatod is kifele.
Persze nem biztos hogy az a menü neve. Én már nagyon régóta nem használok Nero -t, az ImgBurn -t használom CD képek felírására.
"Nekem sem engedte feltelepíteni Win7 után az XP-t... Szóval nem az a baj!!!"
Ne keverd össze. Ha lemezről bootolsz, akkor honnan a fenéből tudná a telepítő, hogy előtte milyen oprendszer volt fent, mikor az el sem indul. Akár üres a partíció, akár XP vagy WIN7 vagy Ubuntu vagy Linux... Tök mindegy mi volt fent...
Igen. Oprendszerből nem tudsz rá frissíteni.
HA normálisan csinálod ahogy a fent Fehersrac és P.O.C leírta problém nem kell hogy legyen.
Akkor, miért csinálta ezt?
XP volt a gépemene (jó sokáig), tökéletesen üzemelt. Amikor ki akartam próbálni a Win7-et, mert nagyon dícsérték, akkor letöröltem az XP és feltettem a 7-et. De miután kicsit furcsának találtam vissza akartam tenni az XP-t és nem engedte. Kékhalállal kilépett a telepítésből! Mindent bootolva csináltam! Nem vagyok hülye 10 éve telepítek oprendszereket nekem is és másoknak is, akik megkérnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!