Milyen winchestert ajánlanátok ha leghosszabb élettartam és adatbiztonság a fontos?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy kéne egy nagyon megbízható winchester egy NAS-hoz. (még csak terv az egész)
De nem tudom, hogy milyen márkájút vagy típusút érdemes venni, ami garantáltan sokáig bírja, mondjuk 10 évig is elpörög hibátlanul...
Gondolom a Samsung egy kalap kaki...
Tárkapacitás nem lényeges, 80GB is elég lehet már.
Igazából FTP -zni kéne vele, meg primitív programot futtatni róla, ami gyakran menteget sok, kicsi fájlba. (könyvelési program)
Ó nem, itt semmi féle lapozás nem lesz. NAS -ba lesznek téve, de nem lenne jó 2 winyót venni, mert
1) kétszer annyiba kerülnek így lemezek
2) 2 winchesteres NAS is sokkal drágább, mint az 1 winchesteres.
Ha pénzérzékeny a dolog, akkor nehéz bármit mondani. Ha mond valaki egy márkát és az a darab nálad beadja az unalmast, akkor mi lesz?
A samsungokkal én sem vagyok megelégedve. Jelenleg két Western Digital morog a gépemben és gond nélkül mennek, de ez sok HDD fajtára igaz. Mint írtam szerencse is kell hozzá, hogy sokáig bírja a HDD...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!