8 Tűs 12V tápcsati 4 tűs tápegység nem indul és égett szagot éreztem mi lehet a baj?
Az üzletbn a minap vásároltam egy Asrock A55 pro 3 alaplapot és mondták hogy működni fog ATX 12V 4 tűs táppal
de amikor bekapcsoltam nem indult és fura égett szagot éreztem még1x nem mertem kipróbálni
Elképzelhető hogy az alaplap égett meg? vagy csak a táp?
Igen először is pontosan írj le mindent a gépről.
Jól kötöttél be mindent?
FM1-es lapod van, abba a legnagyobb CPU is 100W-os TDP-s, azt meg még 4 tűs csatival is vinnie kell, szóval az nem lehet baj hogy nem 8 tűs.
A gépben egy AMD A6 3500 3 magos proci van
2x2GB 1333MHz kingston ram
a táp pedig 550W stability power
Bedugni biztos jól dugtam be mivel csak 1 féle képpen lehet
Igazából az a gáz hogy nem nekem lesz a gép hanem megkértek rá hogy rakjam össze
A tápot én használtam és elvitt egy Phenom x4 konfigot HD5770 VGA-val
Igen gondoltam rá én is hogy kéne másik táp hozzá csak sajnos nem az én pénzem és megszabott összegből kellett összerakni így a táp nem fért bele
meg gondoltam hogy nálam eddig tökéletesen működött akor ezt is bírnia kell
Attól még lehet hogy pont most halt meg, ezekkel bármikor előfordulhat ilyen. De te is okos vagy ha másnak egy ilyen vacakot raksz bele, egy 400 FSP vagy Chieftec százszor jobb.
Most azt tudod csinálni hogy kipróbálod másik táppal is, és ha azzal megy akkor szerencséd volt hogy a gép túlélte, ha egyáltalán túlélte.
Azt a vacakot meg én be nem merném tenni a gépbe, ki tudja mit nyírna ki, inkább multiméterrel kéne megnézni milyen feszültségeket ad le.
Persze nem biztos hogy a táp a rossz, de 95%-ban arra tippelek.
Köszönöm a válaszokat holnap megmondom az illetőnek hogy sajna tápra is szügség lesz
Remélem hogy az alaplap nem sérült
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!