Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor felosztása virtuáli...

Processzor felosztása virtuálisan több magra. Hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hallottam, hogy a processzorokat fel lehet osztani virtuálisan több magra. Ez hogyan lenne lehetséges? Nekem azt mondták, hogy a 2 magos procimat fel lehet osztani virtuálisan 4 magra.

2012. jan. 15. 13:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ahhoz nem merek hozzányúlni mert félek h volt gép nincs gép... Amúgy a játék az tényleg nem szaggatott utána meg gyorsabban is betöltött.
2012. jan. 15. 14:24
 12/21 Panda Péter ***** válasza:
azt viszont jól tetted, hogy nem húztad nagyon, a tuningnál nagyon oda kell figyelni a hűtésre.
2012. jan. 15. 14:24
 13/21 A kérdező kommentje:
Igen tudom. Elvileg alapfeszen menne 2,7-ig. De gyári hűtővel nem próbálkozok. Ráadásul nekem elég a 2Ghz.
2012. jan. 15. 14:27
 14/21 A kérdező kommentje:
Csak jó lenne ha meg is maradna azon az órajelen :S
2012. jan. 15. 14:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Nos. Ha hasonló BIOS-od van, akkor úgy tudod beállítani, hogy előhívod a BIOS-t (Del gomb, vagy F8, F10, ez változó, ezeket nyomogasd bootolás előtt bekapcsoláskor), majd a kiválasztható menüpontok között keress olyat, hogy Freqency/voltage control vagy valami hasonló. Oda belépsz, és látod a szorzóit a procidnak. Ott átirod a számot annyira, hogy 2GHz jöjjön ki. Remélem azért érthetően fogalmaztam, és tudtam segíteni:D
2012. jan. 15. 14:39
 16/21 Panda Péter ***** válasza:

szerintem csak arról van szó (mint szinte mindig), hogy az energiamegtakarítás miatt a proci üresjáratban csökkenti az órajelét.

kérdző: eressz rá egy masszív terhelés adó feladatot (pl prime95), és ilyenkor nézd az órajelet. ha minden igaz, ekkor az órajelnek maximumon kell lennie.

2012. jan. 15. 14:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm az utolsó 2 választ. Egyébként utolsó előttinek üzenem, hogy én ezt tudtam csak félek h kampec lesz a gépnek.
2012. jan. 15. 15:11
 18/21 Panda Péter ***** válasza:
helyes, ne is állj neki a tuningnak, hogy nem vagy biztos a dolgodban. persze ha mozgatja a fantáziádat, akkor elkezdhetsz foglalkozni vele, de csak akkor próbáld ki élesben, ha már kellően utánaolvastál.
2012. jan. 15. 15:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Figyelj, azt mondtad, hogy sikerült már felhúznod 2GHz-re, és stabilan ment, akkor nagy gond nem lehet, 200MHz nem nagy emelés, de a biztonség kedvéért, ha pl: 2,7GHzre akarod húzni, szerezz be egy jó kis hűtőt, 5 ezer környékén már lehet kapni:) PL Arctic Cooling Freezer 13 Pro. Sok szerencsét ;)
2012. jan. 15. 15:15
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. jan. 15. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!