Bekötés hogyan?
Na szóval,van egy 80 Gb-os winchesterem meg egy dvd íróm.
Eddig ezek voltak bekötve a gépbe IDE kábellel.
Most szereztem egy 160Gb-os vinyót..de az alaplapon csak egy IDE csatlakozó van..és az IDE kábelen pedig csak 2 kimenet amire ugye a 80 Gb-os vinyó meg a dvd író van kötve..Hogyan tudnám bekötni a 2. winchestert is???
Bementem egy PC boltba és venni akartam 3 kimenetű IDE kábelt de azt mondták hogy felesleges mert a gép ugyis csak 2-őt tud kezelni hiába kötök rá 3-at.
Van valami megoldás esetleg erre vagy jobban járok ha átmásolom a cuccokat a 80 gb-osról a 160-asra??
Egy IDE kábelre valóban csak két eszköz köthető. Ha az alaplapon nincs további csatlakozó, akkor a megoldás nem egyszerű és önmagában nem ingyenes.
Ha van SATA csatlakozó is a gépen, akkor bővíthető a gép SATA eszközökkel. Léteznek olyan kártyák, amik további IDE controllereket adnak a géphez. Vagy megoldható a dolog úgy is, hogy az egyik vinyó mobil rackbe kerül, és USB-n csatlakozik a géphez.
Köszönöm szépen a válaszokat :D
Átraktam a cuccaimat a 160-asra és felraktam rá a rendszert..a 80-as maradt úgy ahogy van nem töröltem le semmit róla jó lesz tartalékba :)
Egyébként van SATA az alaplapomon.
De amig nem telik meg ez a vinyó addig akkor inkább nem foglalkozok vele mert csak felidegesít:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!