Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a HDD-vel? Többi...

Mi lehet a HDD-vel? Többi lent (nagyon fontos)

Figyelt kérdés
Sziasztok!Ma áttelepitettem a gépem mert már nem akart beindulni,win7 volt rajta és most is az van mert ezt használom,de telepités közben történt eggy kis baki.Nekem a vinyóm két fele van felosztval C és D mivel 1tb a vinyóm ezért van c-nek 100Gb adval a többi viszont a D-jé.Ma leformáztam a C és a D-t is aztán megit szétosztottam de már valami nem ugy sikerült.Amikor telepitjük a gépet win7-re és ugy tudom,hogy mikor széposztjuk csinál egy harmadik meghajtót is amelyik 100Mb foglal de az a sajátgépben nem mutatja,viszont ma mikor szétosztottam nem csak eggy 100mb csinált hanem még rajta kivül 2darab 0Mb-os particiot amit nem lehet törölniilyen még soha nem volt mindig csak eggy 100mb-ost csinált.Ha nincs szétosztval akkor nincs se 100mbos se 0mb-os,de ha szétoztom akkor csinál két Db omb-os particiot,olyan mint ha a C-nek és a D-nek is csinálna külön.Mi lehet a baja,eddig még soha ilyet nem csinált.Amugy feltelepítettem és semmi baj és a sajátgépben se mutatja csak attól félek hogy annak nem kéne ott lenni mert lehet később broblémát csinál.Légyszi segitsetek!
2012. jan. 14. 22:18
 1/8 anonim ***** válasza:
16%

1. Először tanulj meg írni.

2. Legközelebb normális particionálásra való programmal csináld meg a partíciókat, ne a gagyi windows telepítővel.

2012. jan. 14. 22:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Az irásért bocsi de gyorsan akartam leirni amugy meg milyen programmal?ÉS hogy lehet telepités közben progit használni?
2012. jan. 14. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"ne a gagyi windows telepítővel."

hát nemtom. 10 éve van számítógépem de eddig mindig "gagyi" telepítővel particionáltam, és semmi gond nem lett belőle. te is egy nagyon hozzáértő egyén lehetsz.

2012. jan. 14. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
annak a "gagyi" telepítőnek az ég világon semmi baja..csak tudni kell kezelni nekem sose volt bajom vele csinálja rendesen a dolgát
2012. jan. 14. 22:27
 5/8 anonim ***** válasza:
amúgy semmi baj nem lesz belőle és kell oda...a 100mb-os a rendszernek kell a másik kettő meg a C, D-nek valami külön fenntartott rész semmi baj nem lesz belőle mivel kell nekik
2012. jan. 14. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

A windows telepítő...

1. nem ad választási lehetőséget, hogy akarsz recovery partíciót, vagy sem

2. -vel nem tudod szabályozni, hogy primary vagy secondary partíciót csinálsz éppen

3. nem tud partíciót átméretezni

4. nem tud partíciót mozgatni, másolni

5. nem tudod vele az aktív (boot) partíciót beállítani

Soroljam még, hogy miért gagyi? Igazából még az MS-DOS Fdiskje is többet tud nála.

2012. jan. 14. 22:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem és kössz,de akkor eddig miért nem volt még igy?Amugy csak ugy tudtam beinditani a rendszert hogy feltelepítettem a d-re és aztán leformáztam a C-t mert nem akarta leformázni a c-t és törölni sem lehetett valamit folyton kiirt ,már kezdtem azt hinni hogy meghibásodott eggy rész belőle,de feltelepitettem a d-re és a sajátgépből letudtam formázni a c-t lassu formázásba.
2012. jan. 14. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:
már nem azért...de az egy windows telepítő nem egy particionáló program ha tisztába lennél a funkciójával akkor nem neveznéd gagyinak. Attól lehetőséget ad a formázásra és hogy megadd mekkora méretű partrációkat akarsz csinálni és mennyit attól még nem köteles egy komplett particionáló programot a windows TELEPÍTŐBE építeni. Ez egy alap dolog és ennyi attól még nem gagyi.
2012. jan. 14. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!