Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért nem látnak a swine-ban...

Mért nem látnak a swine-ban ha hostolok?

Figyelt kérdés
Megvan az angol swine 1.9 és a patch is+ a magyar swine is 1.3 verziója.
2012. jan. 14. 15:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

a tűzfalon engedélyezni kéne a progit vagy meg kell nyitni a portot amit használ

ha van routered, akkor ott port triggering-nél kell átengedni a portot (vagy portokat), és az sem árt ha a bejövő kéréseket átirányítod a gépedhez

2012. jan. 14. 16:28
 2/15 A kérdező kommentje:

a tűzfalat kikapcsoltam de úgy nem volt jó.:((

meg azt is csináltam hogy beléptem a routerbe és ott megnyitottam 6 pontot-az se vált be :O akkor nem lehet semmit csinálni?

2012. jan. 15. 12:10
 3/15 anonim ***** válasza:

amiket leírtam, azokat mindent meg kell csinálnod, akkor működni fog

ha kinyitottad a megfelelő portot a routered, és a gépeden átengedted a tűzfalon a progit, akkor már csak annyi a dolgod, hogy a bejövő kéréseket a routertől a gépedhez irányítod (nekem TP-Link routerem van és virtual servers néven van ez a lehetőség).

Ha pl. te vagy az alhálózaton a 192.168.1.2 (nézd meg, hogy mi az IP), akkor ide kell átirányítani azokat a portokat, amiket a routeren már kinyitottál.

Ha ezt megcsinálod és nem rontottad el, akkor menni fog.

De még érdemes azt megjegyezni, hogy be kéne állítani még hogy neked mindig ugyanazt az IP-t adja a router (tehát a géped MAC címéhez kell kötnöd az IP-t), ez a beállítás TP-Linknél Address reservation vagy IP/mac binding néven érhető el, ha nem TP-Linked van, akkor nézd meg a használati útmutatóját.

2012. jan. 15. 12:41
 4/15 A kérdező kommentje:
nekem is TP-linkem van de hogy kell átirányítani amit mondtál?
2012. jan. 15. 16:51
 5/15 A kérdező kommentje:
mármint a portot hogy irányítsam át?
2012. jan. 15. 16:52
 6/15 anonim ***** válasza:

a DHCP-n belül a DHCP client list-ben megnézed, hogy melyik IP-t kaptad a routertől, ehhez tudnod kell a számítógéped nevét vagy Mac címét.

Én pl. ezt kapom a routertől: 192.168.1.102

Ezt ctrl+c vel másolod, majd átmész a forwarding menüpontba ahol a virtual servers-nél van egy Add New gomb, ott szépen hozzáadod az ÖSSZES portot, amit használ a játék és megmondod, hogy a 192.168.x.y IP-re irányítsa át.

Hogy ez így működjön, ahhoz rebootolni kell a routert, de ekkor nagy a veszélye annak, hogy más IP-t kapsz, mint ami ezelőtt volt, emiatt fabatkát sem fognak érni a beállításaid. Hogy ezt elkerüld, a számítógéped Mac címéhez kell rögzytened a 192.168.x.y címet, hogy mindig az legyen. Nálam külön van IP/Mac binding menüpont, ahol be tudom állítani ezt, ezen kívül a DHCP menüponton belül az Adress reservation-nél is be kell állítani. Ha ezzel megvagy, akkor újraindítod a routert, megnézed milyen IP-t kaptál, ha ugyanazt, mint amit a beállításoknál használtál, akkor jó, ha nem azt, akkor elcseszted.

Ha megvagy, próbáld meg a hostolást.

Lehet, hogy nem ugyanaz a típusú routered van, mint nekem és más a menüje, de elég részletesen leírtam hogy mit tegyél, és ha valamit nem találsz, akkor nézd meg a használati utasítást.

2012. jan. 15. 17:01
 7/15 A kérdező kommentje:

nekem is pont az van 192.168.1.102

csak még annyi hogy hol nézzem meg a MAC címet?

és köszi szépen a segítséget!

2012. jan. 15. 17:16
 8/15 A kérdező kommentje:
jah és csak annyi hogy hogy rögzítsen a MAC címet a géphez amit mondtál? a többi mind érthető.KÖSSSZ
2012. jan. 15. 17:20
 9/15 anonim ***** válasza:

A Mac címet a DHCP -> DHCP client list-ben nézheted meg, de tudnod kell a számítógéped nevét, ott egy táblázatban találod a routerhez kapcsolódó gépek Mac címét, IP-jét és nevét.

Ha ez megvan, akkor DHCP -> Adress reservation -> Add new-nál hozzáadod a Mac címedet és az IP-det, ugyanezt megcsinálod az IP/Mac binding -> Binding settings-nél, de figyelj arra, hogy mindenhol Enabled legyen bejelölve (illetve utóbbinál a Bind-et is be kell jelölni).

Ha kész, akkor System tools -> reboot, ekkor újraindul és megnézed, hogy milyen IP-t kaptál, ha az rendben van, akkor megnézed hogy tudsz-e hostolni.

2012. jan. 15. 17:28
 10/15 A kérdező kommentje:

nagyon kössszz!! :DD

és ha másik gépnél vagyok és aott nincs router akkor mér nem látnak ha kikapcsolom a tűzfalat? lehet hogy az angol verzó miatt :S

2012. jan. 15. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!