Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » DD-WRT-t érdemes feltenni egy...

DD-WRT-t érdemes feltenni egy tp-link routerre?

Figyelt kérdés
A garancia ugrik azt tudom, de megéri-e, jobb mint a gyári sw-je a routernek? (TL-WR941ND)

2012. jan. 12. 21:55
 1/6 P.O.C. ***** válasza:

Szerintem csak akkor érdemes, ha stabilitási gondjaid vannak a gyári firmware -el, illetve olyan funkciókat szeretnél, amit az nem támogat. Egyébként nem érdemes.

Én pl. TL-WR1043ND -re raktam Openwrt -t, de csak azért hogy torrentez -ni tudjak a számítógép nélkül. Főleg gyér Linux ismeretem miatt 2 napom ráment, mire normálisan beállítottam mindent. Gyári firmware -el előfordult havonta 1-2 alkalommal, hogy eldobta a kapcsolatot, de az OpenWrt megy mint az óramű.

A DD-WRT -nél kicsit más a helyzet, az Openwrt -vel ellentéten alapból van WebGUI, nem kell telneten konfig fájlok átírásával beállítani beállítani a netet, és felrakni a WebGUI -t.

2012. jan. 12. 22:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nincs gondom vele, jól működik a router, meg ami beállítás kell nekem azt most tudom, csak sok helyen írnak róla stb.. Ez az openwrt is egy linux alapú renfszer akkor?
2012. jan. 12. 22:18
 3/6 P.O.C. ***** válasza:
74%

Igen, az Openwrt Linux alapú, ugyan úgy, mint a DD-WRT.

Gyakorlatilag igazi "svájci bicskát" csinálhatsz velük a routered -ből Pl.: támogatni fogja az összes Access Point módot (kliens, jelismétlő, stb.), Wake On LAN, VPN, WDS és még reggelig sorolhatnám.

De ha nem körültekintően jársz el, akkor svájci bicska helyett tégla lesz belőle.

2012. jan. 12. 22:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor majd azért lehet,hogy kipróbálom. De ha nem teszik majd, v csak szimplán vissza akarom kapni a régi rendszert, akkor azt vissza lehet majd tölteni rá?
2012. jan. 12. 22:37
 5/6 czibles ***** válasza:

Igen vissza lehet rakni az alap fw-t.

Amúgy az openWRT is GUIval érkezik alapból (luci).

Téglásítás meg tényleg nem egy nagy kihívás, az újra élesztés már annál inkább.

2012. jan. 13. 01:48
 6/6 P.O.C. ***** válasza:
Igen, az újabb OpenWrt backfire -ekben már alapból van Luci WebGUI. De mikor én telepítettem, még csak a 10.03 volt a legújabb stabil verzió, abban még nem volt. A RC -t meg kezdőként nem mertem felrakni. Viszont kb. egy hónapja megjelent a 10.03.1 backfire végleges változata, abban már tuti van Webes felület alapból.
2012. jan. 13. 04:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!