érdemes akkor sata3-as hdd-t venni ha olcsóbb mint a sata2-es?
Figyelt kérdés
erről a kettőről van szó:
sata2: [link]
sata3: [link]
jó tudom hogy az a 200ft szinte semmi de én úgy vagyok vele hogy amin tudok spórolok és csak azért kérdem mert mindenki mondja hogy nem érdemes sata3-at venni mert nem használja ki a sebességet stb
2012. jan. 9. 21:53
1/6 anonim válasza:
Ha az alaplapod támogatja a sata 3-ast, akkor igen, érdemes azt venni.
2/6 A kérdező kommentje:
igen támogatja de ha jól tudom ez semmivel se lesz gyorsabb mint a sata2 ugye? vagy csak nagyon picit.
2012. jan. 9. 22:02
4/6 A kérdező kommentje:
hát de ha ez az olcsóbb akkor miért ne?: )
2012. jan. 9. 22:15
5/6 anonim válasza:
Ha olcsóbb veheted azt is, de semmivel se lesz gyorsabb, ez így igaz. A hagyományos jobb fajta HDD-k legideálisabb esetben is (szekvenciális írás/olvasás) 100-120MB/s-ra képesek, de gyakorlatban ráadásul a Random elérés számít ami még sokkal lassabb...ezt még a SATA1 is kiszolgálja. A Sata 2 persze jobb, mert AHCI módban támogatja a Hot-plug funkciót...a Sata 3-nak szvsz nincs értelme, max SSD meghajtóknál, bár túlnyomórészt azoknak is elég a Sata2.
6/6 anonim válasza:
A Sata3 az 6gb/s
Az SSD-k se tudnak annyit...
Talán szervernél lehetne kihasználni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!