Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 16GB micro sd kártya hiba. Na...

16GB micro sd kártya hiba. Na de hol?

Figyelt kérdés

Van egy 16GB micro sd kártyám olyat csinál, hogy elkezdek rá másolni rákerül kb 4gb film (sorozat 300mb/db) az első kettő hibátlanul lejátszható (másolási sorrendben) a többi nem. Ez a kártya kotábban egy telefonban volt (android fat32 +ext3) Ez átkerült egy másik eszközbe, miután ezt a hibát kezdte produkálni természetesen fájlrendszerhibára gyanakodtam és leformáztam. NTFS-re akartam formázni mert miért ne, de nem sikerült.

A win7 azt a hibát dobta hogy "A windows nem tudja befejezni a formázást" Fat32-re tudja formázni de akkor ugyan ezt a hibát csinálja.

Ezt követően Acronis Disk Directory Suit -ban töröltem a teljes partíciós tábláját és újra. Ezután látszólag megtudtam formázni ntfs-re de a win hibásnak látta és formázni akarta. Ezután próbáltam ext3-ra mert az is jó lett volna de azzal se sikerült.

Az Acronis lemeztesztelője ezt dobta "Failed to read from the sector .." és sorolta a sectorokat 63 65 66..

Ekkor azt hittem bad sector tehát akkor HDD Regenerator

nem talált bad sectort.

Ezután azt javasolták hogy futtassak rajta eg low level formatot de az sem segített.

Most tanácstalan vagyok. A memóri kártya előtte tökéletesen működött. Egy tablet pc-ben akarom használni.

Akinek van bármi ötlete az ne tartsa magába.

Köszönöm előre is!

(Csak értelmes megoldásokat, a kuka nem játszik...)

2012. jan. 7. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Garancia vagy kuka, ennyi. Mást nem tudsz vele csinálni, már mindent megpróbáltál.
2012. jan. 7. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
30%

Kicsikém, a FLASH memória teljesen másképp működik, mint egy merevlemez...

[link]

Úgy tűnik elérted a ~10 000 újraírási ciklust azokban a szektorokban, így fizikailag meghibásodtak. Nem lehet szoftveresen, sem pedig fizikailag megjavítani. Törődj bele.

Ne aggódj, az SSD merevlemez is pont iígy működik, amit nagyon reklámoznak mindenhol.

2012. jan. 7. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Low level format, hdd regenerator, te úristen. Ahogy az előző is mondta, vagy lejárt az élettartama, vagy mikor pakoltad megfeszült és fizikailag sérült. Azt jól gondoltad hogy bad sector, de amíg a merevlemezen egy rossz kikapcsolás is okozhat nem fizikai eredetű szektorhibát (arra van a hdd regenerator), addig itt ha szektorhibás lesz és akkor kuka vagy gari (tudom,tudom, formázni se árt, de 99%-ban kuka). Ha garis még vidd vissza, ha nem akkor venned kell egy másikat.
2012. jan. 7. 19:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Értem, de elvileg a sector hibát a Hdd regenerator látná nem ?

Még egy dolgot fogok megpróbálni, beviszem egy adatmentéssel és helyreállítással foglalkozó céghez, hogy ők tudnak-e valamit...

Egy próbát megér...

2012. jan. 8. 11:58
 5/7 anonim ***** válasza:
HDD-benne van a nevében, flash meghajtóra nem jó. :)
2012. jan. 8. 12:13
 6/7 anonim válasza:
100%
Sok okoska... Egyszerű a válasz: hamis. A kínaiak így adják el a kisebb kapacitású kártyákat (ez esetben a 4GB-ost 16GB-osként). 16GB-ot lát a géped, de fizikailag csak 4gb-ig írja/olvassa. A maradék 12GB nem írható/olvasható. Vannak programok amikkel vissza lehet állítani hogy ne 16GB-osnak mutassa, hanem 4GB-osnak (amekkora valójában).
2012. dec. 5. 17:11
 7/7 berci0852 válasza:
100%
ITT AZ IGAZ!!!Az ellöttem szólónak van igaza.Én is így jártam egy 32gb-os scan disc micro sd-vel.Látja a 32gb-ot de irni csak 2gb-ot lehet tendesen ami hsználható is.Made in Kígagyi.Egyenesen a négytigris piacról.Annyi szerencsém vólt hogy a barátom az illető akitől vettem és kicserélte egy 16 és egy 8gb-osra.Nem vólt más használható nálla,de ez is jobb a semminél.A vicc az,hogy egy másik barátom már emmlítette fél évvel ezelött,hogy ilyennel hintáztatnak mindenkit és sokan be is nyalják mert hirtelen nem ellenőrizhető csak egy teszt progival,hogy valóban rendben van e a zsuga,íme (Flash Drive Tester v1.14).Hát ez megmutatja,hogy amit vettél sd-t az e aminek meg vetted.A lényeg,hogy fél év múlva én is benyaltam félig meddig.Ugy,hogy csak óvatosan vásárolgassatok.
2012. dec. 13. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!