új VGA kártyát miért nem ismeri fel a rendszer (Windows7 x64 bit)?
videokártya típus: Nvidia Geforce 9600GT
Op.rendszer: Windows 7 (64 bit)
Alaplap: Gigabyte G41M-ESL2
Letöltöttem hozzá az Nvidia honlapjáról az oprendszernek megfelelő drivert. (manuális kiválasztás, az nvidia automatikus felismerő szoftvere nem talált kompatibilis eszközt)
Az eszközkezelőben megnéztem, a grafikus kártyaként csak az alaplapra integrált grafikus kártyát látja.
A GeForce 9600GT a PCIe slotba pontosan illeszkedik, 100x ellenőríztem. ( előtte más eszköz nem volt rádugva még). A kártya áramot kap az alaplapról, a ventillátora pörög.
BIOS-ban az van beállítva, hogy elsődleges: PEG. Az alaplapra integrált kártya letiltására nem ad választási lehetőséget a BIOS, csak arra, hogy ha van külső VGA kártya, akkor azt használja, ne az alaplapit.
A VGA kártyát DIV kábellel kötöttem a monitorhoz, de ha az alaplapi monitor kábelt nem használom, akkor a monitor fekete marad, (check cable signal).
Akitől vettem azt állítja, az ő gépében működött.
Mit csinálhattam rosszul ?
Nézd meg hogy a 6 tűs tápcsatit jól dugtad be
csinálj BIOS resetet
ellenőrizd le hogy nincs-e szennyeződés a PCIe sínben
ha így sem működik akkor vágd a fejéhez akitől vetted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!