Szeretnék venni egy i7 2600k procit, de mivel oem verzió nem jár hozzá hűtés. Mit ajánlotok?
hali!
Ez lenne az első gépem amit én rakok össze tehát lehet vannak benne hibák, még nem vettem meg semmit, tehát jöhetnek az esetleges javaslatok :)főleg játékra kéne a konfig, úgy olvastam, hogy az intel procik jobbak játékokra ezért választottam egy intel lapot: MSI P67S-C43 (B3). Főleg azért ezt néztem ki, mert van 4 memória foglalata tehát idővel jól tudom majd bővíteni.. Kezdetben 4gb (2x2gb) ddr3 2133mhz-es ramot tennék bele..(annyi lenne itt a kérdés, hogy megéri-e ilyen magas mhzű ramot berakni játékra.) Emellé jönne egy proci, ami még kétséges eddig, hogy a 2600k lesz-e. A videókártyám maradna a régi gigabyte hd4870 1gb, amiről tudom, hogy ma már (nagyon) gyenge, de ezt idővel majd kicserélném ha lesz rá lóvém.. Azért kezdeném a procival, alaplappal meg a memóriával a cserét, mert azok a volt konfigomban nagyon elavultak voltak (core2duo e8400, 2gb ddr2 ram meg egy asus p5qpl-am lapom volt, amibe csak 775ös proci meg ddr2 memória ment bele, amit ma már nem éri meg fejleszteni).
az én javaslatom
alaplap: MSI P67A-C43 Nekem is ilyen van és nagyon jó. Sata3, USB 3.0, 4 memória slot, stb.
Proci: Ha akarsz tuningolni, akkor i5 2500k, ha nem, akkor bármelyik i5 jó lesz.
Memória: 8GB (2*4GB) DDR3 1333mhz. Magasabb frekvenciájú felesleges, mert az i5-ösök 1333-asnál nem támogatnak nagyobbat.
VGA: HD6870 bőven elég, de lehet akár 6950 is majd.
Táp: Chieftec CTG500
magasabb volt. Egy Arctic Cooling Freezer 13 bőven elég hozzá!
Alapon 20-22c°-os,terhelve nem melegszik 30c°-fölé. Tök felesleges drága hűtőt venni hozzá.
A második kérdésedre meg: 2600K helyett 2500K... Ramokból is elég 1333MHz-es. Az így megspórolt összeget hozzádobod a régi vidikaridhoz és régi alkatrészekhez és vehetsz egy baró VGA-t mondjuk egy 6850-6870-es kártyát. Az már bőven jó mindenre.
Nos,a kérdésre itt is van olyan komment ami még csak véletlenül sem arra válaszol. A gyárit felejtsd el ha tuningolsz. Nekem egy sima Actic Coolong Freezer 13-as hűtő van egy 2500K CPU-n. A gyári alapon 40c°-n tartotta.
Ezzel pedig alapon max 20-25c°,terhelve 25-30c°. Ami bőven elég.
Második kérdésedre válaszolva: 2600K helyett 2500K. Ramból is elég az 1333MHz 4GB. Ezeken megspórolt összeget hozzácsapod a régi alkatrészekhez és bőven vehetsz egy 6850-6870-es kártyát. Ami már bőven elég mindenre.
Na így kiegészítve az előző hozzászólásomat! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!