Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy USB 3. 0 kártyát bele...

Egy USB 3. 0 kártyát bele lehet tenni egy régi P4-es gépbe?

Figyelt kérdés
És ezt az XP felismeri vagy driver kell hozzá?
2011. dec. 26. 13:21
 1/8 Panda Péter ***** válasza:
41%
valami meghajtó nyilván kell hozzá, de azt biztos le tudod csápolni valahonnan. inkább a csatlakozófelület a gond, az USB3.0 kártyák PCI-e 1x foglalatba mennek, olyan meg a régi gépeke nincs.
2011. dec. 26. 13:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Így "vakon" nem lehet megmondani, függ a kártya típusától. Ha PCI, és nincsenek inkompatibilitási gondok, akkor hardverileg nem lesz gond. Ha hisztizik az XP, akkor meg töltesz drivert.
2011. dec. 26. 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:

A P4-es gépekben nem igazán van PCI-Expressz kártyafoglalat, kivéve az Asrock P4i945GC lapján.

Én még nem láttam olyan USB3-as bővítőkártyát, ami sima PCI-os kártyán lett volna.

2011. dec. 26. 13:38
 4/8 Panda Péter ***** válasza:
+1, szerintem sincs sima PCI-os USB3 kártya. vagy ha van, k*rv* drágán.
2011. dec. 26. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:
hát utána néztem egy-két helyen és csak pci-e bővítő kártya volt, sima PCI nem.
2011. dec. 26. 13:55
 6/8 P.O.C. ***** válasza:
Értelmes sem lenne sima PCI-ra USB 3.0 -s kártyát csinálni, ugyanis csak 120 MB/s -re képes. Az USB 3.0 meg 640 MB/s -ra, tehát nem gyengén szűk lenne a keresztmetszet!
2011. dec. 26. 13:58
 7/8 Panda Péter ***** válasza:
az usb2 30MB/s-os plafonjához képest a 4x előrelépés sem lenne épp rossz, inkább az a gond, hogy hal ki a foglalat.
2011. dec. 26. 13:59
 8/8 P.O.C. ***** válasza:

Szerintem rosszak az infóid:

[link]

[link]

2011. dec. 26. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!