Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti át szoktátok állítani a...

Ti át szoktátok állítani a videokártya színbeállításait vagy a default a legjobb?

Figyelt kérdés
Létezik, hogy a gyári alapbeállítás túl zöld, vagy csak színvak vagyok? Eddig azt hittem, hogy csak a gammát meg a brightnesst kell állítani ízlés szerint, de az új laptopomnál úgy érzem, hogy kéne rá valami kék. Viszont ha normális emberek nem állítgatják a színeket, akkor hagyom inkább én is az alapbeállításon.
2011. dec. 26. 11:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Laptopom még nem volt, de pc-nél még sosem kellett állítani a vga színeit. A monitoron mindíg az SRGB-t használom, és csak a fényerőt szoktam levenni. Ha ismersz valakit, akinek laptopja van, és nála jók a színek, próbáljátok ki, hogy egymás mellé teszitek a két masinát, miközben ugyanazt a képet mutatják fullscreenen. pl. ezt:

[link]

2011. dec. 29. 22:23
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ugye ilyen problémára nem érvényes a garancia? Mert összehasonlítottam két másik laptoppal, nagyon látszik a különbség, az a gond, hogy az enyém sötét és zöldessárgás a többihez képest, és akárhogy állítgatjuk a videokártya szoftverjét, nem lesz olyan szép fényes a fehér szín, mint a többin. Most rá van téve kék gamma és kontraszt, és amennyire lehet világosítva van, de így is szemfullasztó a fehér szín.. Kifejezetten rossz rajta olvasni. Pedig az enyém újabb:(
2012. jan. 8. 12:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja és a legviccesebb, hogy küldtek ismerőseim emailen képeket az eljegyzésükről, és később mondtam, hogy milyen szép szürke ruha volt a lányon, és jól lecsesztek, hogy az gyönyörű kék színű volt :) Nálam zöldesszürkének néz ki, még így is, hogy a kék fel van húzva. Word dokot összehasonlítva más notebookkal, a lap színe sárgás, nem fehér.:( De az a szar, hogy emiatt nem fogják szervizben az egész lcd-t kicserélni, nemtom mit csináljak.
2012. jan. 8. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!