Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik VGA-t vegyem:Ati...

Melyik VGA-t vegyem:Ati radeon HD6950 2gb, vagy Gainward gtx 570 phantom? Melyik jobb és miben? , számit az valamit hogy egy játék az nvidiát vagy ati kártyákat támogatja? , miben és mennyire?

Figyelt kérdés
válaszotok előre is kösz.
2011. dec. 21. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindkettő egyformán jó, különben a másik nem is létezhetne. Minden játék támogatja mindkettőt. A választás ízlés dolga. Én személy szerint az AMD-t preferálom, de másnak meg az nvidia tetszik jobban.
2011. dec. 21. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Teljesítményben kb egy szint:

[link]

Viszont a Radeon kevesebbet fogyaszt és jóval olcsóbb, ezért ár/teljesítményben és teljesítmény/fogyasztásban is sokkal jobb:

[link]

Míg a GTX570-ek 90 körül indulnak:

[link]

addig HD6950 2GB már 76-tól van:

[link]

Egy jobb fajta GTX570 áráért már HD6970-et is kapni:

[link]

ami lazán üti, ha megnézed az első ábrát.

A játék optimalizálás meg annyit számít hogy valamivel jobban fut azon a kártyán, de manapság talán már több van optimalizálva AMD-re mint Nvidiára, az újak közül.

2011. dec. 21. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem szólónak!
2011. dec. 21. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:
én egy msi twin forz 6950 et választanék kiváló hűtés szempontjából is
2011. dec. 21. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:
nagyjából még annyit hozzátennék hogy nvidiának ugye ott a physx ami talán batman-be van amd-nek meg az eye-finity (ami magyar földi halandó részére nem megfizethető) meg amd.nek a cf.ének jobb hatás foka van mint az nvidia sli cucca (de ez se megfizethető dolog) innen már csak izlés kérdése mit veszel ha neked az nvidia jobban tetszik és van pénzed hogy ugyan arra a teljesítményre kicsit többet költs akkor te tudod (mondjuk nekem kinézetre nv kártyák jobban bejönnek de ne ez alapján válasz) ha sok pénzem lenne lehet én is nv-t vennék de maradok a radeonál egy darabig
2011. dec. 21. 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Physx-et inkább hagyjuk, egy kezemen meg tudom számolni hány játék jött ki vele, és hogy ezek közül mennyi jó azt meg inkább hagyjuk...

Ha sok pénzem lenne akkor sem vennék NV-t, mert nincs értelme többet kidobni rá.

2011. dec. 21. 23:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Ott az előzőnél a pont. A PhysX egy könnyen felejthető plusz. Am nV manapság inkább azoknak ajánlott akiknek kell a CUDA.
2011. dec. 22. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!