A vinyó magas hőfokátol játék közben lefagyhat a gép?
Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 13:24
1/9 anonim válasza:
Igen, ha elég magas. 50 fok felé ne engedd, tegyél rá hűtést. Bár sokak szerint ez felesleges, mert a fagyás nem a winyó hibája, és bár igazuk lehet, csak mondom: a winyó élettartama nagyban függ a túlmelegedéstől. XD
2/9 MaXXeGee válasza:
Én inkább arra keresném a választ, hogy mitől melegedik túl a merevlemez! A kevés rendszermemória miatt állandóan "SWAP-el" a vinyó ? Mit jelent számodra a "magas hőfok"? Én inkább egyéb elemek hűtésének hiányosságaira gondolnék, vagy a játékhoz nem teljesen elegendő rendszerkövetelmény okozta túl-használatra, esetleg Overclock-ra gyanakodnék.
3/9 anonim válasza:
Mellesleg igaz: hány fokos az a túl meleg? Ja és a VGA és CPU milyen hőfokon dolgoznak?
4/9 A kérdező kommentje:
Cpu 25-30
Vga-29-35
hdd 45-
terhelés nélkül
(tettem rá egy régi procihűtöt hátha segit valamit most lement terhelés alatt 30-35 fokra és eddig még nemfagyot le
2011. dec. 20. 13:55
5/9 anonim válasza:
Nekem a winyó 30 terhelés nélkül, kemény munka alatt 35. Proci alapon 35, munka közben 45. VGA 30, nagy játékok közben 40. Alapon a magas hőfok rontja a gyengébb minőségű hardwerek teljesítményét. Szal sokminden függ a melegedéstől. Hűtés, hűtés, hűtés...
6/9 MaXXeGee válasza:
De ez egyik sem magas ... :) 80 foknál szólj megint ;)Én máshol keresném a hibát :)
7/9 A kérdező kommentje:
de mióta ráraktam 1 procihűtőt a hdd re (kicsivel lejjeb ment ) azota egyszersemfagyot le
2011. dec. 20. 21:10
8/9 anonim válasza:
Ez azért van ,mert a HDD csak a belső hőt figyeli, a külsőt nem. Mivel a külső elég nagy, így az egész belsejét felmelegítette. Lehet hogy kívül volt 70 fok, belül meg csak 45. Mikor a hűtést rátette, a külseje gondolom hamarabb lehül (fizika). Namost bizonyára az alján lévő IC-k közül melegedhetett túl az egyik, vagy valami más, de a lényeg hogy tuti nem a belsejében. Törüld meg a kezed, hogy egyáltalán ne legyen nedves, aztán kapcsold ki a hűtést, várd meg hogy felmelegedjen, aztán tapogasd ki az alját, hol a legmelegebb. Bár mostmár nem is kell hozzányúlni, ha megy akkor megy...
9/9 A kérdező kommentje:
úgytünik megy és kösz a segitséget mindenkinek
2011. dec. 22. 11:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!