Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi valójában a teljesítmén...

Mennyi valójában a teljesítménye a processzoromnak?

Figyelt kérdés
Amd 2600+, 1800MHz.Valahol azt olvastam, hogy az AMD a teljesítményét tünteti fel a processzoron.Tehát?
2009. máj. 18. 18:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lavalys Everest nagyjából megmondja
2009. máj. 18. 18:34
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
2009. máj. 18. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, de vagy a Vistát nem szereti ez a szoftver, vagy a dual core-t nem ismeri, de nekem 355MHz-t írt ki a 2GHz-es T3200-as procimra :D
2009. máj. 18. 21:51
 4/6 ceri ***** válasza:
100%

A procid 1800 MHz- es.

A típusa 2600+. Az AMD olyan típusszámot adott a prociknak ami szerintük megfelel az intel ilyen frekin futó procijának. Ez sok mindenben igy is van sok mindenben meg nem. Az igazság az, hogy egész más az AMD és az INTEL procik utasításkészlete, cash memoriája, stb.

Játékoknál a tied (majdnem)egyenértékű egy 2.6-os intellel, de mondjuk videófeldolgozásban meg sem közelíti.

A frekvencia az nem teljesítmény, hanem olyan mint a motornál a fordulatszám.

2009. máj. 19. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Jajj:

"Az igazság az, hogy egész más az AMD és az INTEL procik utasításkészlete, cash memoriája, stb. "

Ha egészen más lenne, akkor a programok nemigen futnának a két processzoron, márpedig azt teszik.

Az igazság az, hogy szinte teljesen azonos, néhány utasítástól eltekintve. (x86-64 az amd 64 bites utasításkészlete, amit a mai intel processzorok intel 64-ként emlegetnek. Az intel előző 64 bites utasításkészletét az itanium processzorokban használ(t/j)ák, ám az nem kompatibilis semmilyen más intel cpu utasításkészletével.)

A cache memóriának természetesen nincs köze a kompatibilitáshoz.

Kérdező: megadottak alapján neked egy Amd Athlon XP 2600+ cpud van, ennek a típusjelzése azt jelenti, hogy egy 2.6GHz-n működő Pentium 4 teljesítményét nyújtja.

A mai top játékokhoz kevés, viszont bármi másra elég, feltételezve a megfelelő mennyiségű memória meglétét.

2009. máj. 19. 12:49
 6/6 ceri ***** válasza:
100%

Előzőnek

A körte és az alma egész más? Nekem igen. Én mindkettőt megeszem.

A körte és a lótrágya egész más ? Nekem igen, pedig ez utóbbit én nem eszem meg.

Kár ilyen relativitásokért fikázni az embert!

Ettől eltekintve (meg, hogy a cache-t rosszul írtam) lényegében ugyanazt feleltük a kérdésre.

2009. máj. 19. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!