Videokártyát miért kéne hozzákötni a tápegységhez?
Figyelt kérdés
Van egy videokártyám, semmi extra, egy régi fajta, épp hogy csak filmezni kell, nem is az a lényeg:) szóval, beraktam a csatlakozóhoz, és működik hibátlanul, de most látom a csomagolásán, ott egy nagy felszólítás, hogy mielőtt használom, egy ilyen két-tűs csatlakozót kössek a tápegységhez. Én nem is találok olyan kábelt amivel hozzá lehetne kötni, az előző videókártyám sem volt bekötve úgy, meg ez is működik így hibátlanul. Akkor mire jó ha az be van kötve? Vagy hogy működik ez?:)
2011. dec. 17. 11:07
1/10 anonim válasza:
Vga kártyád tipusa?
2011. dec. 17. 11:12
2/10 anonim válasza:
A kártya működéséhez kell az a plusz áram, amit az AGP/PCIe slot nem tud biztosítani. Anélkül instabil lehet, és meg is hibásodhat. Ezért kell külön bekötni, amennyiben tényleg kell. Ez típusfüggő, a használati útmutató meg lehet univerzális is több fajtához. Ha meg tudod mondani, hogy milyen kártyáról van szó, akkor tudunk segíteni a megoldásban, és hogy valóban szükséges-e.
Ha jobb ötleted nincs, akkor GPU-Z megmondja neked, hogy konkrétan milyen kártyáról van szó.
Nem tudom, egy kép róla vagy a típusa jó lenne, de szerintem az csak a ventillátor áramellátására utal. Van ventillátor a videókártyán? Ha nincs, akkor tenni kell rá, és a ventillátor drótját kell az alaplara kötni, mert a videókártyán nincs ventillátor csatlakozó.
2011. dec. 17. 11:15
4/10 anonim válasza:
Na jó, ez hülyeség volt, bocs csak még nem keltem fel rendesen XD
2011. dec. 17. 11:16
5/10 A kérdező kommentje:
ne nézzetek hülyének, de fogalmam sincs a kártya típusáról :D 64megás, jó régi, agp-s. Gondoltam hogy a hűtéshez van köze, bár ventilátor nincs rajta, csak az egyik oldalán ilyen hűtőborda. Köszönöm a válaszokat, szétnézek hogy a hűtést hogy oldhatom meg rajta:)
2011. dec. 17. 11:22
6/10 Jenci válasza:
Ha csak filmet nézel és működik rendesen,akkor nem szükséges.Az a csatlakozó a teljesítmény miatt van rajta,mert többet is tud,mint filmet kódolni.Ilyenkor viszont kell neki a több áram,mert különben károsodhat a kártya is meg a csatlakozó is.Viszont a tápodban nincs ilyen kábel.
2011. dec. 17. 11:23
7/10 A kérdező kommentje:
Igen, filmezni és néha szoktam, zenéléshez kell a gép, ahhoz meg nem elsősorban a videókártya kell..:D hangkártyám az van jó
köszönöm szépen a válaszokat mindnekinek:)
2011. dec. 17. 11:31
8/10 anonim válasza:
A VGA dobozán? Kapd le az oldalát és nézd meg van-e magán a VGA-n. Valószínűleg ha kábel nélkül működik akkor nem si kell neki +áram.
2011. dec. 17. 11:31
9/10 anonim válasza:
A +áram a 3D-s játékok miatt kell, hogy elég áramot kapjon a +MHz aktiválásakor. Filmnézéskor szükségtelen, zenéléshez meg pláne.
2011. dec. 17. 11:34
10/10 anonim válasza:
Nem létezik olyan régi 64 megás AGP-s kártya, amihez külön táp kell. A Radeon 9700 volt az első, amihez kellett, de abból 128 megás a legkisebb. Valószínűleg tényleg több típushoz is való az az útmutató.
Általában az olyan kártyák nem is engedik bootolni a gépet, amíg nincs bekötve a táp.
Ha biztosra akarsz menni, azért a GPU-Z-t töltsd le, és az megmondja neked, hogy konkrétan milyen típusról van szó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!