Egy 1155 foglalatu 4 magos processzort beszerezve 3-4 évre elég erős lenne a gépem?
De magyarázhatja sajnos. Volt egy 3GHzes Prescott celeron procim amit ha egy Codegen táp alá tettem, bizony véletlenszerűen beszaggatott a rendszer simán azért, mert nem bírta a nyúzást a táp. Érdekes módon, mikor Corsair tápot tettem alá, ment mint az álom. :)
Megjegyzem nem ezt az őskövületet használom, csak volt 1x szervizben a gépem és addig a régi gépet használtam.
Tehát a géped nem azért szar mert AMD.
Kedves kérdező!
A gyári Phenom processzorhűtő megbízható teljesen, csak kicsit hangot :) De ha jól rajtavan, kellően hűt gyári beállítások mellett. (ergo tuning nélkül)
Az órajel automatikusan leszabályozódik ~800Mhz-re Cool & Quiet mellett terhelés nélkül, de terhelés alatt ez nem normális.
Tápnak ajánlok legalább egy FSP Hexa 400W-ot, esetleg FSP Hexa 500W. Ezek már elég megbízható darabok.
Ha mégis szeretnél jobb procihűtőt is, a Cooler Master háza táján nézz szét esetleg. Az én 955-ös procim egy Cooler Master Hyper 212+ hűti, eredményesen. :)
Esetleg töltsd le ezt a progit:
Kiírja az alkatrészeid hőmérsékletét.
A processzor ha terhelés alatt 60°c fölé megy, valami nincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!