Mi baja lehet a monitoromnak? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Kb 3 éve vettem egy LG W2284F típusú 22"-es LCD monitort.Eddig nem is volt vele semmi gond,most azonban elkezdett rakoncátlankodni.Ugyebár ez egy érintős bekapcsolós modell.A hiba ott van,hogy mostanában amikor hosszabb időre kikapcsolom a monitort pl éjjelre és reggel be akarnám kapcsolni akkor rendesen felvilágít a bekapcsoló gomb ahogy kell majd bejön az LG logó.Na itt a gond mert ahelyett,hogy behozná a képet az LG logó után egyszerűen elsötétül az egész mintha kihúznám a konnektorból a monitort.Ezek után a képernyő elkezd lassan villódzani ilyen szürkés színnel kb olyan 1-1.5 percig,persze nem gyorsan hanem ilyen néhány mp-s szünetekkel majd 1-1.5 perc múlva bekapcsol a monitor mintha mi sem történt volna.Ezek után gond nélkül megy akármeddig.Nem kapcsol ki és semmi gond nincs vele.Ha kikapcsolom és utána rögtön be akkor is rendesen bekapcsol csak akkor csinálja ezt ha sokáig van kikapcsolva.Mi lehet a gond?Nem szeretnék monitort cserélni mert ez jelenleg tökéletes.Szép képe van és pont befér a helyére.(tényleg pontosan befér,a felette lévő szekrény ajtaját épp,hogy ki tudom nyitni.kb 1 mm van az ajtó és a monitor teteje között)2011. dec. 8. 22:32
1/4 tamasoft válasza:
A háttérvilágítás ment tönkre valószínű;vagyis jó úton van efelé. Ha még garis, akkor szerviz, ha épp kifutottál belőle, akkor annyi. Mondanom sem kell, hogy a javítás kb. annyi, mint egy új monitornak a fele, háromnegyede.
2/4 A kérdező kommentje:
de ha az lenne akkor miért működik rendesen miután bekapcsolt?most is egész nap fel volt kapcsolva és nem volt semmi gond vele.nem lehet,hogy valami áram ellátás probléma csak?
2011. dec. 9. 06:36
3/4 anonim válasza:
Probáld ki egy másik konfigurációval, így a leírtak alapján nekem régen a videókarim is ezt művelte a képernyővel, bár ott a bekapcsolás útán nem volt villodzás.
4/4 A kérdező kommentje:
majd megpróbálom egy másik monitorral.nem hinném,hogy VGA hiba lenne mert ha ki van kapcsolva a gép akkor is ezt csinálja.mármint úgy gondolom,hogy ha ki van kapcsolva a gép és olyankor kapcsolom be akkor behozza,hogy nincs VGA csatlakoztatva vagy ilyesmi.na nekem hosszú kikapcsolás után lekapcsolt géppel is ugyan ezt csinálja és csak utána hozza fel a kis ablakot,hogy nincs VGA.
2011. dec. 9. 13:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!