A gépet is írd le amibe be akarod rakni, nehogy megvétel után derüljön ki, hogy gyenge proci miatt még mindig nem megy semmi.
De a helyedben ATI-t nem vennék(nekem is az van de minek), hiába erős, hiába jobb az ár/érték aránya látszólag, de nulla támogatás van rá. Újabb driverek már azt is szétverik ami eddig működött és ahányszor már olvastam, hogy "ez egy ati jellegű probléma és nem lehet vele mit kezdeni"...
Plusz még ott a CUDA támogatás, meg esetleg a 3D NVIDIA oldalon. Eyefinity meg semmiresejó.
Nem értek hozzá, csak tapasztalatból beszélek. Mióta megvan az ATI-m, csak a gond van vele.
Lehetőleg tanulj meg olvasni. Nem azt mondtam, hogy nincsenek driverek, csak azt, hogy egyre szarabbak az újabb verziók.
Eyefinity meg: "hurrdurr, összerakok 3 monitort, kib@sztam egy csomó pénzt, húdejáú!"
PhysX-et meg egyre több játék használja. A két batman játék, Mafia 2, Mirror's Edge, Alice: Madnes Returns stb... Meg az Autodesk programjai is élnek a CUDA gyorsítással, hogy ne csak játékokat említsek.
Annyival meg nem kerül többe, hogy nem érné meg.
Csak hogy példálózzak: Beyond Good and Evil (ami az ősrégi 6600-asomon tökéletesen futott) TELJESEN játszhatatlan. UI grafikai hibás és az effekteket is ilyen pixeles negtív sz@rként rendereli. Egy új kártyától azért NEM ezt várnám, mégha régebbi játékról is van szó.
# 11
Érdekes. Nekem soha semmi bajom nem volt vele.
"Plusz még ott a CUDA támogatás"
AMD Stream.
"meg esetleg a 3D NVIDIA oldalon"
AMD HD3D.
"Eyefinity meg semmiresejó."
Ezt pedig hadd döntse el ő!
# 13
"Nem értek hozzá"
Itt a probléma. Ha értenél hozzá, tudnád használni és pozitívak lennének a tapasztalataid.
"PhysX-et meg egyre több játék használja."
Nem igaz! Néha kidobnak vele egy-egy játékot, de igazából alig észrevehető a különbség a ki és bekapcsolt PhysX-szel. Kb. annyi, hogy megfelezi a sebességet. A Havokot, amit viszont az Intel és az AMD is támogat, na azt sokan használják minden platformon.
"Autodesk programjai is élnek a CUDA gyorsítással, hogy ne csak játékokat említsek."
Ami a kérdezőnél teljesen érdektelen. Őt a játékok érdeklik, nem a 3D tervezés.
"Csak hogy példálózzak: Beyond Good and Evil (ami az ősrégi 6600-asomon tökéletesen futott) TELJESEN játszhatatlan."
Szerintem ez sima user error, vagyis a hiba a székben ül és nem a hardver az okozója. Nekem régi játékokkal sem volt soha gondom. Még annál régebbiekkel sem.
Látom a szarkazmus nem ment át az első mondatommal, de hát ez van.
Autodesk programokat arra írtam, hogy gyakorlatilag "lesemmizte" a PhysX-et, ami egész egyszerűen nem igaz.
AMDStream-et meg HD3D-t SEHOL nem láttam, hogy támogatná akármi is.
Eyefinity meg...magyar keresettel nem hiszem, hogy valakinek is lenne pénze 3 db(vagy több) 140+ezres monitorra és két piszokdrága VGA-ra és nézhetem a kép azon részét is, ahol semmi nincs.
BG&E hiba nem user error, ennyire hülye nem vagyok. A tetves kézikönyvben van benne, hogy a hiba létezik!
DirecX 10.1 kivételével (ami ideiglenes volt) semmi exkluzív támogatást nem láttam az AMD/ATI részéről.
Részemről vita ennyi, OP majd eldönti magának, mit akar, személy szerint én soha a büdös életbe nem veszek a pirosaktól semmit.
Egy valami kimaradt.
"Nem igaz! Néha kidobnak vele egy-egy játékot, de igazából alig észrevehető a különbség a ki és bekapcsolt PhysX-szel. Kb. annyi, hogy megfelezi a sebességet. A Havokot, amit viszont az Intel és az AMD is támogat, na azt sokan használják minden platformon."
Nézz rá például a Batman Arkham Asylum vagy City-re. Interaktív papír, részecske, ruha szimuláció. Dark Voidban szintén részecske szimuláció és fegyver effektek. Mirror's Edge, ruha és némi részecske szimuláció. Mafia 2 ruha szimuláció és rombolás. Alice, ruha. Metro 2033 részecske, fegyver effekt, törmelék. Sacred 2, részecske szimuláció.
"AMDStream-et meg HD3D-t SEHOL nem láttam, hogy támogatná akármi is."
Nyílt szabványok, az használja aki akarja.
"Eyefinity meg...magyar keresettel nem hiszem, hogy valakinek is lenne pénze 3 db(vagy több) 140+ezres monitorra és két piszokdrága VGA-ra és nézhetem a kép azon részét is, ahol semmi nincs."
Miért pont 140 ezrest? Feleannyiért is kiválómonitorokat kapni. Egyébként, ha a tervezést lobogtatod annyira, oda már profi kártyát érdemes venni. Gondolod, hogy azoknak nem figyelnek a támogatására? Aki meg egy olyat ki tud fizetni, annak valószínűleg a 3db 140 ezres monitor sem drága, és egy normális tervrajzhoz kell is.
"DirecX 10.1 kivételével (ami ideiglenes volt) semmi exkluzív támogatást nem láttam az AMD/ATI részéről."
Mert az AMD leginkább nyílt forrásokkal dolgozik. Nem úgy próbálja eladni magát, hogy valami csak az ő kártyáin megy, úgyhogy vagy azt veszed, vagy nem használod.
"Nézz rá például a Batman Arkham Asylum..."
Tehát alig van különbség. A Half-Life 2 a Havokot a játék szerves részévé tette 2004-ben. Ott tényleg nem csak dísznek volt benne a fizika. Ezek csak olyan látványjavítók, amit a játék hevében észre sem veszel. És mivel nem nyílt forrás, tehát pontosan az általad oly imádott exkluzivitás miatt többre nem is használhatják, így elterjedni sem fog. Nem véletlenül gondolkodott az nVidia, hogy megnyitja mások számára is.
Részemről pedig a vita itt van lezárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!