Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan tudjam, hogy nelyik...

Honnan tudjam, hogy nelyik konfig összeállítás a jó?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek a gépekhez, de akarok egy gépet játékra.

Akarok egy gépet, az Iponról rendelni. Itt sok kérdést elolvastam, amiben belinkelnek egy kész összerakott gépet. De, egy árhoz, mondjuk 130-140 ezer forinthoz belinkelnek 7 féle konfigot.

Akkor most honnan tudhatom, hogy melyik gép a jó, jobb?

2011. dec. 5. 20:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"amd-t vedd meg intel az..."

Mi is a bajod az Intellel ember? Jelenleg az AMD egy kalap sz@r. Nem vagyok Intel párti, hiszen anno amikor az AMD jó (jobb) CPU-kat gyártott, akkor nekem is AMD procim volt TELJES MEGELÉGEDÉSSEL. De el kell ismerni, hogy jelenleg az AMD SEMMILYEN ÁRSÁVBAN NEM JÓ választás. Nincsen neki értelmes procija, sem alsó, sem közép, sem felsőkategóriába. Nézzél teszteket az a szomorú, hogy már úgy tesztelik a CPU-kat, hogy a 2 magos Intelhez a 4 magos AMD-t hasonlítják és így is az Intel az erősebb. Illetve a 4 magos Intelhez a 6 magos AMD-t hasonlítják, és így is Intel nyer. Nem vagyok Intel mániás, azt veszem, ami a pénzemért jobbat ad, de el kell ismerni, hogy az Intel Sandy-jével az AMD nem tudja felvenni a versenyt.

2011. dec. 11. 18:00
 22/23 anonim ***** válasza:

ma 18:00:

Naaa azért ez nagyon nem igaz...

Miért ne hasonlíthatnák a 2 magos Intelhez a 4 magos AMD-t, ha árban kb ott van? Az meg nem igaz hogy az Intel mindig jobb, a 2 magos Intel max azokban az alkalmazásokban lehet jobb ahol a program nem tud kihasználni 4 magot... A 4 magos AMD időtállóbb.

2011. dec. 11. 18:10
 23/23 anonim ***** válasza:

18.00

mindkét proci más, egyik ebben jó, másik másban jó. pl 30.000ért ha videót akarok konvertálni, vagy 3ds képet renderelni, akkor egy phenom2 x4 és egy i3 közül egyértelműen a phenomot választom. míg pl Photoshopnál, amelyik főleg 1-2 szálat terhel intenzíven, oda jobb az i3.

hasonlóan alsóbb árszegmensben. nem beszélve arról, hogy fél éve majd egy 10essel olcsóbb volt a phenom x4, egyértelmű best-buy volt a középkategóriájában.

feljebb oké, a Bullok a teljesítményükhöz képest túl vannak árazva (néhány nagyon specifikus feladattól eltekintve), de az alsó és közép kategóriákban (ahová egyébként az átlag felhasználók 90%a beletartozik) az amd mindig is jó teljesítmény/ár aránnyal rendelkezett

2011. dec. 11. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!