Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SX0001 webkamera gondok! Mi...

SX0001 webkamera gondok! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy SX0001 típusú webkamerát ajándékba. Ha jól tudom, akkor a Vaterárol rendelték még anno. Amíg XP-ém volt, addig semmi probléma nem volt vele, de mióta Windows 7-et használok, azóta állandóan szórakozik! Hol működik, hol nem! Tud nekem valaki segíteni? Nagyon megköszönném! Életet mentene vele!!

2011. nov. 27. 11:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, egyáltalán nem szórakozásból vagy sértegetésből mondom, de milyen módon képes az életedet megmenteni a Webkamera működése? Komolyra fordítva a szót talán a csatlakozója nem kapcsolódik rendesen. Picit mozgasd meg, ha észreveszi hogy mozgatod, és jelzi is, akkor azzal van a gond. Megpróbálhatod lecserélni a webkamera driverét. Mellesleg csak kérdem: mikor észre vette a gép hogy csatlakozva van a kamera és felraktad a drivert, nem írt olyat, hogy Hiba és hogy Telepítse újra az ajánlott beállításokkal? minden gond nélkül ment? Mellesleg a Win7 elég kényes rendszer, sok gond szokott lenni vele.
2011. nov. 27. 22:52
 2/11 A kérdező kommentje:

Simon Richard:

Bocsi, de ezt csak úgy írtam, mert már nagyon régóta keresem a megoldást a hibára és a webkamerát szinte naponta használom azaz használnám. Még egyszer bocsi! A kérdéseidre válaszolva: Megmozgattam, de semmi válasz. Én szívesen lecserélném a webkamera driverét, de sajnos nem találok másikat. Végigkutattam az internetet, de mindenhol csak ezt az egy drivert ajánlották hozzá! Lehet, hogy rosszul kerestem rá, meglehet! Amikor feltelepítettem a driverét, kiírta, hogy ez az eszköz 2.0 USB ajzatott kíván és nem 1.0-t. Azonban nekem minden USB aljzatom 2.0-s. Ettől eltekintve más gond nem adódott, feltelepült a driver és a program is simán!

2011. nov. 28. 12:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Hát ez a gond! nem a webkamerával, vagy a driverével van gond, hanem az USB foglalatokkal! XP alatt jól mennek, de a Win7 új dolog, szokott ilyen hibákat csinálni. Szóval az a gond, hogy az op.rendszer vagyis a Win7 1.0-nak érzékeli az USB-t, ezért nem ad rá nagyobb sebességet. Mivel lassú az adatátvitel, a kamera nem képes normálisan működni. Eszközkezelőben meg kell próbálni az USB Portok illesztőprogramját frissíteni. Egyébként most elől van csatlakoztatva, vagy a hátuljában, mert a hátulsó portokat muszáj 2.0-nak ismernie, ugyanis oda mehetnek a nyomtatók, USB-s billentyűzetek, egerek. Ha jelenleg hátul van, próbáld ki elől.
2011. nov. 28. 14:18
 4/11 A kérdező kommentje:

A webkamera hátul van csatlakoztatva.

Na de várjál most jön a poén! Megmozgattam hátul a webkamera USB csatlakozóját, ahogyan írtad, sőt még ki is húztam kétszer majd vissza. Semi sem változott. Gondoltam az eszközkezelőben eltávolítom

2011. nov. 28. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
És? Mi történt? Le esett a füle?
2011. nov. 28. 15:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocs, csak néha kicsit bebolondulok... Tökre unalmasnak érzem magam, jó hogy feltalálták a Netet!!!
2011. nov. 28. 15:44
 7/11 anonim ***** válasza:
Szóval komolyan, mi történt? Nem engedte, vagy nem is jelezte?
2011. nov. 28. 15:45
 8/11 A kérdező kommentje:

A webkamera hátul van csatlakoztatva.

Na de várjál, most jön a poén! Megmozgattam hátul a webkamera USB csatlakozóját, ahogyan írtad, sőt még ki is húztam kétszer majd vissza. Semmi sem változott. Gondoltam az eszközkezelőben eltávolítom a webkamerát és letörlöm az illesztő programot + a webkamera kezelő programot, majd újratelepítem az egészet. Ahogy leszedtem a programot egyből rendesen működöt a webkamera. Sőt olyan szép és éles képe lett mintegy HD TV-nek. Nem értem, hogy hirtelen mitől javult meg az egész, de az a fő, hogy működik! Csak azt nem tudom, hogy miért nem működöt eddig rendesen! Mi lesz, ha újratelepítem a Windowst?

2011. nov. 28. 16:00
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy miért csak az elejét tette ki az előbb!
2011. nov. 28. 16:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Kicsit megszakadhatott a net. A kérdéssel kapcsolatban lehet, hogy vírust kapott, vagy eleve rossz a progi ami hozzá járt.
2011. nov. 28. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!