Alaplap csere hogyan?
Adatok:
Régi alaplap: MSI K9-VGM
Új alaplap: Gigabyte fejből nem tudom a pontos nevét!
Nos! Hogy kell kicserélni?
Nekem mindegy hogy újratelepítéssel vagy a nélkül csak magyarázza el valaki!
Hallotam az alaplap csere utáni kékhalálról! Erről mit gondoltok?
ha ez kérdés, akkor ne te csináld.
egyébként:
leszeded a ház oldalát, lehúzol minden kábelt az alaplapról, majd kiszedsz minden hardvert ami az alaplaphoz csatlakozik kivéve cpu. kicsavarod az összes csavart ami az alaplapot a házhoz fogja. majd a cpu hutot fogva kiemeled a lapot a hazbol ovatosan.
ezutan minden mehet visszafele, majd egy win install és nem lesz kek halal.
Mindent kiszerelsz a gépből.
Kiveszed a régi alaplapot a házból.
Manuál szerint szükség esetén a konfigodnak megfelő pozícióba rakod a jumpereket.
Beszereled a házba az új alaplapot.
Bekötöt ház csatlakozóit.
Beszereked a procit és a ramokat.
Beszereled majd bekötöd a tápot.
Bővítőkártyák, merevlemezek, optikai meghajtók stb.
Alaplap cserénél újra kell telepíteni. Sokan nem teszik ezt és akkor szokott kékhalálozni. Persze Win7/Vista alatt lehet olyat játszani hogy felismeri nem ismeri, de ezt inkább hagyd. XP alatt meg meg se próbálj ilyet.
Szóval telepítsd újra a rendszert.
Attól függ mennyire különbözik a két alaplap, ez elsősorban nem a gyártótól, hanem chipsettől függ. Ha nem jelentősen, Megy minden tovább. Csak a megváltozott hardverek drivereit kell frissíteni. Ha jelentősebb az eltérés, alaplapi drivereket kell leszedni, az újakat pedig telepíteni.
Ha tutira akarsz menni, vagy kevésbé vagy jártas a géped lelkivilágában, egyszerűbb újratelepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!