Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a kártya tényleg megér...

Ez a kártya tényleg megér ennyit? Mit tud egy "átlagos" kártyához képest?

Figyelt kérdés

[link]

Először nem akartam elhinni hogy tényleg ennyibe kerül. Valaki aki jobban ért a VGA-hoz nálam mondja már el,mi az amiben annyira jobb mondjuk egy GTX580, vagy egy HD6970-es kártyától.

Köszi!

2011. nov. 23. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
A Quadro sorozat főleg melóra lett kitalálva, és nem azért, hogy gézuka tolja a kólofdjútit. A professzionális kártyáknak ennyi az ára.
2011. nov. 23. 17:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék! Nem akarok VGA-t venni. De mint mondtam,nem értek igazán hozzá... Csak annyit akartam kérdezni,mi az amiben sokkal jobb!?? Teljesítmény stb...

Azért kíváncsi vagyok,mely "vállalkozás" engedhet meg magának egy ilyen hardvert,munkára.

Ennél a kártyánál is ott van az elavulás.

Egyébként köszi a választ!

2011. nov. 23. 17:43
 3/5 lordsithlord ***** válasza:

Ha megnézed, piszkosul magas (102GB/sec) a memória sebessége, ami a professzionális kártyák egyik alap követelménye. Ehhez spec memóriát és ahhoz tartozó vezérlést készítenek, emiatt kerülnek ennyibe ezek a karik.

Ne is akard az általad említett karikhoz hasonlítani, más célra készültek, ezért egészen más szempontok szerint kell értékelni.

2011. nov. 23. 17:44
 4/5 lordsithlord ***** válasza:
Ja és hogy válaszoljak a másik kérdésedre: ezt a karit kifejezetten professzionális grafikusoknak tervezték, akik kifejezetten 3D-s animációval foglalkoznak, mivel azok elkészítéséhez elég durva VGA teljesítmény szükséges.
2011. nov. 23. 17:50
 5/5 A kérdező kommentje:

GTX580-HD6970-et csak azért írtam,mert ezek most (majdnem)csúcskártyák,és az áruk is ahhoz van méretezve.

Jól látod,hardver felépítése érdekel,milyen alkatrészeket,technológiát alkalmaztak a mérnökök stb.

Korrekt választ kaptam!

Köszi!

2011. nov. 23. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!